Bakdi Soemanto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Swargi Bakdi Soemanto utawi Prof. Dr. C. Soebakdi Soemanto, S.U (lair 29 Oktober 1941 ing Kitha Sala, Jawa Tengah lan puput jiwa ing Ngayogyakarta, 11 Oktober 2014 yuswa 72 taun) inggih punika sastrawan lan dhosèn Fakultas Ngèlmu Budaya ing Universitas Gadjah Mada, Ngayogyakarta.[1][2]

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Karir[besut | besut sumber]

Sadawané pakaryan utawi kagiyatané:

  • Kalenggahan Ketua Umum Dewan Kesenian Yogyakarta
  • Pamulang kuliah “Comparative Literature” lan “Sosiology of American Literature”.
  • Aktif dadi  staf peneliti ana ing Pusat Studi Kabudayan lan Owah-owahan Sosial Universitas Gadjah Mada Yogyakarta
  • Redhaktur majalah Basis (1965-1967)
  • Redhaktur majalah Mahasiswa Indonesia edisi Jawa Tengah (1966-1969)
  • Redhaktur majalah Peraba (1971-1976)
  • Redhaktur majalah Semangat (1975-1979)
  • Dosen IKIP Sanata Dharma (1971-1979)
  • Pamulang ing Akademi Kewanitaan Yogyakarta (1976-1979)
  • Pamulang ing Akademi Basa Asing Kumendaman (1979-1982)
  • Pamulang ing Fakultas Sastra Sebelas Maret, Solo (1979-1982)
  • Pamulang ing Oberlin College lan Northen Illinois University, Amerika Serikat (1986-1987).

Karya[besut | besut sumber]

Karya pribadinipun inggih punika ngripta tembung pantawis kanggé buku-buku sastra. Dalah karya ingkang diripta sesarengan kados ta: Ambang, Lukisan Matahari, Improvisasi "X", Kepatian Nganti Akrab, lan karya sanèsipun inggih punika: Saka Kertu Natal ke Doktor Plimin (kempalan cerpen, 1979).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Eneste, Pamusuk. (2001). Buku Pintar Sastra Indonesia: Biografi Pengarang dan Karyanya, Majalah Sastra, Penerbit Sastra, Penerjemah, Lembaga Sastra, Daftar Hadiah dan Penghargaan (1 ed.). Jakarta: Penerbit Buku Kompas. ISBN 9799251788. OCLC 48907096.
  2. Rampan, Korrie Layun (2000). Leksikon susastra Indonesia (ing basa Indonesian). Jakarta: Balai Pustaka. ISBN 9789796663583. OCLC 47208002.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)