Baicoli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baicoli
Baicoli
Baicoli
JinisBiscuit
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaVenice
Buku masakan: Baicoli  Médhia: Baicoli

Baicoli ( Inggris: golden oval  ; Venetian ) minangka biskuit Italia, asale ing Venesia . [1]

Baicoli éntuk jeneng amarga bentuké padha karo bass laut, sing ing dialek lokal diarani baicoli .

Biskuit iki digawe minangka biskuit kapal, kanggo plancongan segara dawa dening kapal Venesia. Wis garing banget, biskuit iki njaga konsistensi sajrone suwe, yen disimpen ing kothak tin kuning khas sing didol kanthi tradisional. Persiyapane, sing dawa lan rekasa, duwe rong ragi lan roti panggang kaping pindho.


Saiki, Baicoli dadi kopi lan zabaglione, mula bisa dicelupake .

Referensi[besut | besut sumber]

 

  1. "Baicoli". Summer In Italy. Dibukak ing 25 July 2017.