Babi masak pindho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Babi masak pindho
Twice cooked pork, Jia Yan, 5 rue Humblot, Paris 001.jpg
Cina Padatan 回鍋肉
Cina Prasaja 回锅肉
Werdi literalreturn pot meat

Daging babi mateng kaping pindho utawa daging babi mateng ( Chinese ) iku salah sawijining sajian Cina saka Sichuan . Bahan-bahan sajian kasebut kalebu daging babi, sing wis direndhem, diiris, lan digoreng; umume sayuran sing digoreng kayata kubis, mrico, bawang, utawa daun bawang; lan saus sing bisa uga kalebu anggur beras Shaoxing, saus hoisin, kecap, gula, jahe, tempel kacang cabai, lan pasta kacang tianmianjiang .Panganan iki umume digandhengake karo yan jian rou ( Chinese ), sing rasane padha karo daging babi sing wis mateng kaping pindho, nanging kanthi proses masak sing beda.

Preparasi[besut | besut sumber]

Proses masak daging babi sing mateng kaping pindho yaiku ngemot steak daging babi sing dhisik ing banyu kanthi rempah-rempah, kayata jahe, cengkeh, anise bintang, jujubes, utawa uyah. Sawise digawe adhem kanggo ngencengi daging, banjur diiris irisan lancip. [1] Daging babi banjur bali menyang wok lan cethek goreng minyak, biasane ditambah karo sawetara sayuran. Sayuran sing paling umum digunakake yaiku godhong bawang putih, kubis napa, lada lada, lan daun bawang .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dunlop, Fuchsia (2003). Land of Plenty (1st American ed.). W. W. Norton & Company, Inc. p. 195. ISBN 0-393-05177-3.