BLT

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
BLT sandwich
BLT sandwich (1).jpg
A BLT sandwich on toast
Jeneng liyanéBacon, Lettuce and Tomato
Woworan pokokBacon, lettuce, tomato, bread
VariasiClub sandwich
Ènergi panganan
(per ajangan)
352[1] kcal
Ajining nutrisi
(per ajangan)
Protéin16.2[2] g
Lemak34[2] g
Karbohidrat42.5[2] g
Buku masakan: BLT sandwich  Médhia: BLT sandwich

BLT minangka jinis roti isi, sing diarani bahan inisial kanggo bahan utama, daging babi, salad lan tomat . Bisa digawé kanthi resep sing beda-beda miturut pilihan pribadi. Jinis sederhana kalebu nggunakake macem-macem jinis salad, roti panggang utawa ora, utawa nambah mayones . Varian sing luwih jelas bisa uga kalebu nggunakake daging babi, kalkun utawa tahu tinimbang daging babi, utawa ngilangi salad.

Variasi nalika BLT diwiwiti nganti wiwitan taun 1900an, nanging durung entuk popularitas nyebar nganti sawise Perang Donya II, nalika bahan kasebut luwih gampang kasedhiya ing saindhenging taun. Referensi sandwich kanthi inisial tinimbang menehi jeneng bahan-bahan kasebut durung umum nganti taun 1970an. BLT wis ditingkat minangka sandwich paling populer nomer loro ing AS lan minangka sandwich favorit Inggris, lan asring dirujuk utawa digambarake ing media lan budaya.

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng prevent
  2. a b c "Sandwich, BLT (5 strips bacon, 2 tbsp mayo) w. 3 oz Bread". Calorie King. CalorieKing Wellness Solutions, Inc. Dibukak ing 15 June 2018.