B-29

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
B-29 Superfortress
B-29 in flight.jpg
B-29 Superfortress nuju mabur
 Tipe Strategic bomber
 Produsen Boeing
 Pisanan mabur 21 September 1942
 Dikenalaké 8 Mei 1944
 Dipensiunaké 21 Juni 1960
 Status Ning musium - musium
 Pemakai United States Army Air Forces
United States Air Force
Royal Air Force
 Diproduksi 1943 – 1946[1]
 Cacah digawé 3,970
 Rega satuan US$639,188[2]
 Varian Kabeh models
KB-29 Superfortress
B-50 Superfortress
XB-39 Superfortress
Tupolev Tu-4


Boeing B-29 Superfortress iku pesawat pangebom abot nganggo 4 mesin sing dipigunakaké déning Angkatan Udhara Amérika Sarékat jroning Perang Donya II, lan déning militèr ing negara liya sawisé iku. Jeneng "Superfortress" asal saka modhèl sadurungé B-17 Flying Fortress.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Boeing B-29 page.
  2. ^ Knaack, Marcelle Size. Post-World War II bombers, 1945-1973. Washington, DC: Office of Air Force History, 1988. ISBN 0-16-002260-6.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=B-29&oldid=821729"