Menyang kontèn

Béguni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Beguni
Beguni
Jeneng liyanéবেগুনী
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaBengal region of the Indian subcontinent
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, India
Woworan pokokBrinjal (eggplant)
Buku masakan: Beguni  Médhia: Beguni

Béguni ( Banggala: বেগুনী ) ya iku jajanan Bengali sing asalé saka tlatah Bengal ing bawana India, digawé saka terong (uga dikenal aubergine utawa brinjal ) sing diiris lan dirajang sadurungé digorèng utawa digorèng minyak jero. Pasugatan iki uga misuwur ing India wétan, utamané Bengal kulon. [1] [2] Pianganan sing padha ditepungi minangka tukang gorèng aubergine . [3] Panganan sing meh padha digawé ing Karibia, yaiku ing Trinidad & Tobago lan Guyana, sing diarani baigané, sing kalebu irisan terong sing dicelup ing bungkus glepung. [4]

Béguni dawa

Panganan kasebut bisa disiapaké kanthi lapisan terong nganggo tempa besan banjur dipotong ing lenga. [5] Béguni biasané diiris ( Banggala: বেগুন diwiwiti ) lan dicelupaké ing glepung gandum saka benggala nganggo uyah lan kunir, lan digorèng ing jero lenga sawit . Kadhangkala ditambah wiji wijèn menyang adonan. Sawetara wong luwih seneng nambah bubuk roti ing adhonan supaya dadi kriyuk. Racaké dipangan bebarengan karo sega lan dadi panganan jalanan sing misuwur banget ing kutha-kutha. Biasané dadi jajanan soré ing kluwarga Bengali lan dadi panganan umum Iftar ing Bangladesh sajrone wulan Ramadan tanggalan Islam .

Bakul béguni

Béguni minangka masakan monsun Bengali, sing dipangan bebarengan karo sega lan lentil sing diarani Khichuri. Béguni uga kasedhiya uga dadi jajanan lan dikonsumsi karo tèh.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Manohar Sajnani (2001). Encyclopaedia of Tourism Resources in India. Gyan Publishing House. kc. 22. ISBN 978-81-7835-017-2.
  2. Jane Grigson (2007). Jane Grigson's Vegetable Book. U of Nebraska Press. kc. 46. ISBN 0-8032-5994-8.
  3. Sally Miller (2008). Contemporary Caribbean Cooking. Miller Publishing Co. Ltd. kc. 18. ISBN 978-976-8079-75-6.
  4. Pholourie & Baiganee
  5. Uses of Tropical Grain Legumes: Proceedings of a Consultants Meeting, 27-30 Mar 1989, ICRISAT Center, India. ICRISAT. 1991. kc. 108, 335. ISBN 978-92-9066-180-1.