Bánh rán

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bánh rán
Banhran.jpg
A container of bánh rán, just out of the hot cooking oil.
JinisDeep-fried glutinous rice ball
AjanganTea, Snack
Panggonan asalVietnam
Tlatah utawa prajaNorth Vietnam
Buku masakan: Bánh rán  Médhia: Bánh rán

Bánh rán minangka ondé-ondé beras ketan goreng ing Vietnam sisih lor. Ing Vietnam, bánh minangka kategori panganan kalebu kuwé, pai, lan pastri, déné rán tegese "goreng."

kulit njaba digawé saka beras ketan glepung, lan dijamin kabèh liwat karo wiji wijen putih . Isi digawé saka kacang manis, lan wangi karo ambuné kembang melati . Cara tradisional, pangisi kasebut kudu dipisahaké saka cangkang supaya yen ana guncang bánh rán, wong bisa ngrasakaké ratusan ngiseni ing jero cangkang.

Ing Vietnam sisih kidul, sajian sing padha, sing diarani cam bánh, meh padha karo bánh rán, nanging ora ngemot intine mlati. Bentenipun manéh yaiku yen bánh ngisi ora perlu dipisahaké saka cangkang. Ing Vietnam Kidul, cam bánh beda karo bánh rán amarga versi Lor biasané mangan karo sirup gula sing diwutahaké ing jajanan.

"Bánh rán" Lor biasané ngemot: daging babi giling, jamur kayu-kuping, vermicelli garing, wortel, uyah lan lada. Campuran iki banjur dicampur karo endhog mentah kanggo nggawé isi sing lembut lan asin. Biasané diisi karo saus lombok manis lan asem karo irisan / katès sing diiris.

Bánh rán uga pertalan saka Vietnam dorayaki saka Jepang, digawé misuwur internasional kanthi manga Doraemon .

Deloken sisan[besut | besut sumber]

  • Donat Chapssal
  • Zin dou
  • Dhaptar panganan goreng sing jero

Cathetan[besut | besut sumber]

  • Jacqueline Pham (18 July 2013). Banh Mi: 75 Banh Mi Recipes for Authentic and Delicious Vietnamese Sandwiches Including Lemongrass Tofu, Soy Ginger Quail, Sugarcane Shrimp Cake, and Honey-Glazed Beef. Adams Media. p. 20. ISBN 978-1-4405-5077-5. Jacqueline Pham (18 July 2013). Banh Mi: 75 Banh Mi Recipes for Authentic and Delicious Vietnamese Sandwiches Including Lemongrass Tofu, Soy Ginger Quail, Sugarcane Shrimp Cake, and Honey-Glazed Beef. Adams Media. p. 20. ISBN 978-1-4405-5077-5. Jacqueline Pham (18 July 2013). Banh Mi: 75 Banh Mi Recipes for Authentic and Delicious Vietnamese Sandwiches Including Lemongrass Tofu, Soy Ginger Quail, Sugarcane Shrimp Cake, and Honey-Glazed Beef. Adams Media. p. 20. ISBN 978-1-4405-5077-5.