Autobot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Autobots inggih punika grup robot protagonis ing sèrial Transformers. asalipun saking planet Cybertron. Musuh utam punika inggih punika Decepticons. Baik Autobots utawi Decepticons inggih punika robot kabèntuk kadasta manusia ingkang sagèd kaubah dados bènda sanès kadasta mobil, pesawat terbang, kèwan, lan ugi kaset. Mliginipun kanggè Autobots, punika katah sagèd kaèwah dados mobil, binatang purba (dinosaurus), lan bagian alit sagèd kaubah dados pesawat lan roket (kadasta Omega Supreme, Skyfire, Cosmos, Powerglide, lan tim Aerialbots).

Autobots dipunpimpin déning Optimus Prime. Sanesipun Optimus Prime, Autobots ugi nate dipunpimpin déning Rodimus Prime lan Ultra Magnus. Warni mata ing anggota Autobots inggih punika biru (ananging warni mata Decepticons inggih punika merah).

Autobots gadahi pinten-pinten sekuthu, ya iku Dinobots, Aerialbots, Technobots, lan Protectobots. sanesipun punika mereka ugi gadahi konco manungsa, ya iku Sparkplug Witwicky, Spike Witwicky, Carly, Daniel Witwicky, lan Chip Chase.

Transformers G1[besut | besut sumber]

Gambar:Optimuscartoon.jpg
Optimus Prime sang pemimpin Autobots.

ing serial Transformers asli era 1980-an, Autobots inggih punika sebuah grup robot komersial ingkang dipunciptaaken déning Quintessons ing Cybertron.[1] salia punika dipunciptaaken déning Plasma Energy Chamber, sawetara kecerdasan punika maringi super mega computer Vector Sigma.[2]

ananging amargi kedadosan suatu prekawis antawisipun A-3 (pemimpin produksi robot) lan Quintessons, mila Cybertron ingkang sangat misuhur anggene sumber daya tiba-tiba uwal dados sebuah planet mati. Pungkasaning Autobots ingkang punika robot komersil, badhe nyamai Decepticons ingkang kedadosan inggih punika robot kangge kalangan militer. pramila kedadosan perang ageng, lan ngakibataken Cybertron mlebet ing masa suram. sawetara punika Quintessons melarikan diri ing planet Quintessa lan sebagian ugi wonten ingkang lari ing planet Junkion.

ing tengah perang besar antawis Decepticons lan Autobots, pihak Decepticons gadahi setunggal kauntungan inggih punika pemimpin (ing hal punika Megatron). menawi pihak Autobots boten gadahi pemimpin, ngantos pungkasan A-3 ingkang saklajengipun kaewahan asma dados Alpha Trion dados pelindung sawetara Autobots sekaligus Cybertron.

limang yuta taun ingkang sampun kalampahan, perang antawis Autobots lan Decepticons malah ngakibataken Cybertron kehabisan energi. kangge punika Autobots ing ngandap pimpinan Optimus Prime mutusaken kangge madosi sumber energi enggal. ananging Decepticons kasunyatan ugi mangertosi niat Autobots kasebut lan dherek punika. Kedadosan perang antawis pesawat antawis pesawat Ark ingkang dipungadahi Autobots kaliyan pesawat Nemesis dipungadahi Decepticons, ngantos pungkasan gaya gravitasi Bumi narik pesawat Autobots lan pungkasaning jatuh nabrak sebuah gunung berapi.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng Marvel_US_issue_.2376.2C_page_9-19
  2. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng ReferenceA
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Autobot&oldid=1013103"