Autobot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Autobots inggih punika grup robot protagonis ing sèrial Transformers. asalipun saking planet Cybertron. Musuh utam punika inggih punika Decepticons. Baik Autobots utawi Decepticons inggih punika robot kabèntuk kadasta manungsa ingkang saged kaubah dados bènda sanès kadasta mobil, pesawat terbang, kèwan, lan ugi kaset. Mliginipun kanggé Autobots, punika kathah saged kaèwah dados mobil, binatang purba (dinosaurus), lan pérangan alit saged kaubah dados pesawat lan roket (kadasta Omega Supreme, Skyfire, Cosmos, Powerglide, lan tim Aerialbots).

Autobots dipunpimpin déning Optimus Prime. Sanesipun Optimus Prime, Autobots ugi nate dipunpimpin déning Rodimus Prime lan Ultra Magnus. Warni mata ing anggota Autobots inggih punika biru (ananging warni mata Decepticons inggih punika merah).

Autobots gadahi pinten-pinten sekuthu, ya iku Dinobots, Aerialbots, Technobots, lan Protectobots. sanèsipun punika mereka ugi gadahi konco manungsa, ya iku Sparkplug Witwicky, Spike Witwicky, Carly, Daniel Witwicky, lan Chip Chase.

Transformers G1[besut | besut sumber]

Gambar:Optimuscartoon.jpg
Optimus Prime sang pemimpin Autobots.

ing serial Transformers asli era 1980-an, Autobots inggih punika sebuah grup robot komersial ingkang dipunciptaaken déning Quintessons ing Cybertron.[1] salia punika dipunciptaaken déning Plasma Energy Chamber, sawetara kecerdasan punika maringi super mega computer Vector Sigma.[2]

ananging amargi kadadosan suatu prekawis antawisipun A-3 (pemimpin produksi robot) lan Quintessons, mila Cybertron ingkang sangat misuhur anggene sumber daya tiba-tiba uwal dados sebuah planet mati. Pungkasaning Autobots ingkang punika robot komersil, badhé nyamai Decepticons ingkang kadadosan inggih punika robot kanggé kalangan militer. pramila kadadosan perang ageng, lan njalari Cybertron mlebet ing masa suram. sawetara punika Quintessons melarikan diri ing planet Quintessa lan sebagian ugi wonten ingkang lari ing planet Junkion.

ing tengah perang besar antawis Decepticons lan Autobots, pihak Decepticons gadahi satunggal kauntungan inggih punika pemimpin (ing hal punika Megatron). manawi pihak Autobots boten gadahi pemimpin, ngantos pungkasan A-3 ingkang salajengipun kaewahan asma dados Alpha Trion dados pelindung sawetara Autobots sisan Cybertron.

limang yuta taun ingkang sampun kalampahan, perang antawis Autobots lan Decepticons malah njalari Cybertron kehabisan ènergi. kanggé punika Autobots ing ngandap pimpinan Optimus Prime mutusaken kanggé madosi sumber ènergi énggal. ananging Decepticons kasunyatan ugi mangertosi niyat Autobots kasebut lan dherek punika. Kedadosan perang antawis pesawat antawis pesawat Ark ingkang dipungadahi Autobots kaliyan pesawat Nemesis dipungadahi Decepticons, ngantos pungkasan gaya gravitasi Bumi narik pesawat Autobots lan pungkasaning tiba nabrak sebuah gunung berapi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Marvel_US_issue_.2376.2C_page_9-19
  2. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng ReferenceA