Arany galuska

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Arany Galushka
Jeneng liyanéAranygaluska
AjanganDessert
Panggonan asalHungary
VariasiSomloi Galushka
Buku masakan: Arany Galushka  Médhia: Arany Galushka

Arany Galushka (utawa Aranygaluska ) minangka panganan cuci mulut tradisional Hongaria sing kasusun saka bal adonan ragi ( galuska ). Bal digulung dadi mentega cair, banjur digulung ing campuran gula lan kacang sing digiling (tradhisional, kenari), dipasang dadi lapisan, sadurunge dipanggang nganti emas. Arany tegese emas utawa emas; galuska nuduhake sifat pangsit saka bal adonan. Aranygaluska bisa dadi karo vanilla custard .

Nancy Reagan misuwurake sajian iki ing Amerika Serikat nalika diwenehake ing Gedung Putih kanggo natal . [1]

Somloi Galuska Bears mirip menyang Inggris trifle . Galuska (pangsit) digawe saka kue spons, sing dilapisi karo wadi vanilla, saos coklat, kismis, lan rum. Bisa uga dihiasi nganggo krim sing dicapit.

[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Eating Jewish: Aranygaluska, or "Hungarian monkey bread" - Jewish Women's Archive". jwa.org. Dibukak ing 26 May 2017.
  2. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2011-03-17. Dibukak ing 2010-11-20.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)