Arancini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Arancini
Arancini 002.jpg
Penyajian Arancini ala Sisilia untuk dijual kepada pelanggan
JinisCamilan, jajanan jalanan
Panggonan asalItalia
Tlatah utawa prajaSisilia
Woworan pokokNasi, daging, tepung roti
Buku masakan: Arancini  Médhia: Arancini

Arancini ( UK /ˌærənˈni/, US /ˌɑːr-/,[1] palafalan jroning basa Italia: [aranˈtʃiːni] ) [a] yaiku olah-olahan sega sing digulung banjur ditutupi glepung panir banjur digoreng ing lenga megung . Isèn sing umum ing njeroné yaiku al ragù utawa al utus, i.e. ragù (daging sapi utawa jinis daging liyané sing digiling, banjur dimasak karo saus tomat lan bumbu ing wektu sing suwé ing suhu sing asor utawa nggunakaké geni cilik), mozzarella, utawa kèju caciocavallo . Isi liyané yaiku kacang, al burro utawa ô bburru, bebarengan karo ham, mozzarella utawa besciamella .

Praèn isèn arancini

Saperangan jinis miturut daerah iki manèka wernané lan wujudé. Jenengé ateges "jeruk cilik", diwenehaké adhedhasar wujud lan warna sing diasilaké sawisé panganan iki mateng, sing meh padha karo jeruk . Arancini al ragù, varian sing digawé ing sisih wétan Sicily, nduwèni bentuk sing luwih dawa kaya kerucut sing makili gunung Etna .[butuh sitiran]

Jinis[besut | besut sumber]

Arancini kerucut

Jinis arancini sing umum lan didol ing warung ing Sicily yaiku arancini al ragù, sing kalebu daging karo saos tomat, beras, lan mozzarella utawa jinis keju liyané . Warung liyané uga ngladeni arancini al burro (nggunakaké butter utawa saus Bechamel ) utawa arancini mligi liyané , kaya ta arancini con funghi ( jamur ), arancini con pistacchi ( pistachios ), utawa arancini con melanzané ( terong ).

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "Arancini". Collins English Dictionary. HarperCollins. Retrieved 20 Mei 2019. Check date values in: |access-date= (help)
  2. "I cugini di Palerma e il sesso degli arancini. Un complesso di inferiorità culinaria". MeridioNews (in Italia).
  3. "Arancina o arancinu? Una risposta esaustiva - Cadèmia Siciliana". Cadèmia Siciliana (in Italia). 30 Desember 2017. Retrieved 4 Januari 2018. Check date values in: |access-date=, |date= (help)


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana