Anton Blok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Anton Blok ya iku ahli antropologi saka Amsterdam, Walanda kalahiran 1935[1]. Blok naté kuliah sarjana (BA) 1960, pasca sarjana MA (1964), lan doktor Ph.D (1972) ing Universitas Amsterdam[1][2]. Blok uga naté nglakoni panlitian lapangan ing Sisilia, Itali taun 1961 lan 1065. Blok nulis karya-karya tulis antropologis ya iku The Mafia of a Sicilian Village, 1860–1960. A Study of Violent Peasant Entrepreneurs (1974) lan (2001) Honour and Violence[3]. Blok akéh medharaké bab pola-pola pemukiman lan reformasi agraria ing Sisili. Sabanjuré, dhèwèké medharaké ngrembakané désa mafia ing pandhangan sosial, pulitik, lan ékonomik[1]. Blok akéh pisumbangané ing monografi étnografi Medhitérania. Dhéwéké medharaké simbolisme kèwan ing kawasan Mediterania. Blok pensiun ing Universitas Amsterdam taun 2000[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed.) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 80. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Anton Blok". Nederlands Letterenfonds Dutch Foundation for Literature. Dijupuk 2017-12-05. 
  3. "The Mafia of a Sicilian Village". Territorial Masquerades. Dijupuk 2017-12-05.