Annin tahu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tahu Annin kanthi ganti Osmanthus-madu.

Tahu Annin (杏仁 豆腐) utawa tahu almond minangka panganan cuci mulut sing lembut lan alus saka susu kernel aprikot, (sing asring diterjemahake minangka susu almond, amarga kernel aprikot dhewe asring diterjemahake minangka "almond"), agar, lan gula . Iki minangka panganan cuci mulut tradisional masakan Beijing, [1] Masakan Kanton, lan masakan Jepang . Mirip karo blancmange .

Ing resep tradisional, bahan utama yaiku almond, direndhem lan direndhem nganggo banyu. Susu almond diekstrak, dipanis, lan digawe panas karo agen gel (biasane agar ). Nalika adhem, campuran susu almond dadi padet kanggo konsistensi panganan cuci mulut gelatin alus.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "旧京茶馆面面观". 人民网·北京旅游信息网. 30 April 2010.