Annie (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Annie
Annie2014Poster.jpg
Disutradarani Will Gluck
Diprodhuseri Will Smith, Jada Pinkett Smith, Shawn “Jay-Z” Carter, Caleeb Pinkett, James Lassiter, Lawrence “Jay” Brown, Tyran “Ty Ty” Smith
Ditulis déning Will Gluck, Aline Brosh McKenna
Dibintangi Jamie Foxx, Quvenzhane Wallis, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Zayas, Cameron Diaz, Dorian Missick, Tracie Thoms
Dimusiki Charles Strouse
Sinématografi Michael Grady
Dibesut déning Tia Nolan
Perusahaan
prodhuksi
Village Roadshow Pictures, Overbrook Entertainment
Dibabar déning Columbia Pictures
Tanggal metu
19 Dhésèmber 2014
Suwéné
129 menit
Nagara Amérikah Sarékat
Basa Inggris
Rantaman US $ 65 juta

Annie ya iku filem sandiwara komedhi musikal kang digawé déning Village Roadshow Pictures lan Overbrook Entertainment kang dibabar taun 2014. Filem iki disutradarani Will Gluck, dhedhasar skénario anggitané Will Gluck lan Aline Brosh McKenna. Para juru paraga kang main ing filem iki antarané Jamie Foxx, Quvenzhane Wallis, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Zayas, Cameron Diaz, Dorian Missick, lan Tracie Thoms. Annie iku filem gawéan ambalan saka filem musikal sadurungé kanthi sesirang kang padha, dibabar ing taun 1982 déning Columbia Pictures.[1][2][3][4][5][6]

Latar wuri[besut | besut sumber]

Annie iku filem drama komedhi musikal kang nyritakaké babagan bocah wadon cilik kang suméh, jenengé Annie (Quvenzhane Wallis). Sanadyan dhèwèké iku yatim piyatu kawit bayi mula sawisé wong tuwané sakloron séda, Annie tetep bisa nglakoni urip tentrem ing panti asuhan. Malahan, sanadyan ibu kang ngemunah panti asuhan, Miss Hannigan (Cameron Diaz) misuwur minangka wong kang galak, dhèwèké tetep ngatonaké kapribadhénè kang suméh saben dinané. Annie dhéwé tansah pracaya yèn wong tuwané sakloron isih urip lan bakal netepi janji bakal nggawa mulih ing omahé. Nanging, saben dina dhèwèké ora naté weruh wong tuwané nemoni dhèwèké. Amarga sajatiné ya pancèn wis séda nalika ana tragédhi kobongan. Sanadyan ngono, Annie tetep bisa nglakoni uripé bebaréngan karo kanca-kancané ing panti asuhan, sinambi nyanyi lagu-lagu kang bisa nglipur kanggo kanca-kancané. Sawijining dina, tanpa sengaja dhèwèké ketemu karo salah sijiné pulitikus, Will Stacks (Jamie Foxx) kang lagi nyalonaké dadi walikota ing Kutha New York. Dumadakan tuwuh ing pikirané saka penasihat kampanyené, Grace (Rose Byrne) lan pacangane kang licik lan urik, Guy (Bobby Cannavale) kanggo ngajak Annie ing saben kampanyé kang ditindakkè déning Will. Wil lan sakancané nggunakaké Annie minangka piranti kampanyé kanggo narik sengkuyungan saka bebrayan. Will sabanjuré ngajak Annie supaya gelem manggon ing omahé. Wiwitané dhèwèké pracaya bakal nylametaké Annie. Nanging, suwé-suwé kapribadhèné Annie kang apik agawé kaanan sansaya kuwalik. Sesambungan ing antarané sakloroné sansaya raket. Jebulé Miss Hannigan ora ngejarké kaanan dadi kaya mangkono. Jalaran ana wong liya kang duwé gegayuhan péngin ngepèk Annie dadi anaké, amrih bisa nampa dhuwit.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]