Anna Pavlovna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Potrèt Ratu Anna Pavlovna.
Lukisan Jan Baptist van der Hulst, 1837.
Ratu Anna Pavlovna

Anna Pavlovna Santo Petersburg, 18 Januari 1795-Den Haag, 1 Maret 1865), utawi asring dipunserat minangka Anna Paulowna, punika garwanipun Nata Willem II saking Walandi. Kekalihipun palakrami tanggal 21 Fèbruari 1816.

Anna punika putri tsar Paul I lan sadhèrek tsar Alexander I.

Willem II lan Anna pikantuk 3 tiga putra: Willem III saking Walandi, Pangéran Hendrik saking Luxemburg lan Sophie.

Tiyang Walandi nyebat panjenenganipun "Anna Paulowna" lan kitha Anna Paulowna dipunparingi nami makaten kanggé ngurmati panjenenganipun.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]