Anna Pavlovna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Potrèt Ratu Anna Pavlovna.
Lukisan Jan Baptist van der Hulst, 1837.
Ratu Anna Pavlovna

Anna Pavlovna Santo Petersburg, 18 Januari 1795-Den Haag, 1 Maret 1865), utawi asring dipunserat minangka Anna Paulowna, punika garwanipun Nata Willem II saking Walandi. Kekalihipun palakrami tanggal 21 Fèbruari 1816.

Anna punika putri tsar Paul I lan sadhèrek tsar Alexander I.

Willem II lan Anna pikantuk 3 tiga putra: Willem III saking Walandi, Pangéran Hendrik saking Luxemburg lan Sophie.

Tiyang Walandi nyebat panjenenganipun "Anna Paulowna" lan kitha Anna Paulowna dipunparingi nami makaten kanggé ngurmati panjenenganipun.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]