Anggar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Anggar iku seni budaya ulah raga katangkasan mawa gaman sing mbutuhaké tèknik kamampuan kayadéné motong, nyuduk utawa nangkis gaman lawan kanthi migunakaké katrampilan tangan. Ulah raga anggar dumadi saka telung jinis gaman, ya iku epee, foil lan sabre. Saben gaman mau duwé sipat lan aturan dhéwé-dhéwé.

Etimologi tembung "anggar" asalé saka Basa Prancis "en garde", pocapané ing Basa Indonesia dadi "ang-gar" sing tegesé "siap-siap". Tembung "en garde" dipigunakaké sadurungé permainan anggar diwiwiti, kanggo mènèhi aba-aba "siap" marang para pamain.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anggar&oldid=983461"