Andy Warhol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Andy Warhol, kurang luwih 1965.

Andy Warhol (lair Andrej Varhola Pittsburgh, Pennsylvania, Amerika Sarékat, 6 Agustus 192822 Februari 1987) iku sawijining palukis Amerika, panggawé filem, panerbit lan tokoh gedhé ing aliran seni pop art. Wong tuwané Warhol asalé saka désa Mikova ing lor-wétané Slowak. Loro-loroné wong saka suku Rusyn.