Andre Manika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andre Manika.

Andre Manika (lair ing Rembang, 2 Novèmber 1962; umur 56 taun) ya iku penyanyi saka Indonésia. Kakangné Nugie lan Katon Bagaskara iki luwih seneng nembang solo.[1]

Priya kang tau kapilih dadi peserta misi persahabatan Indonésia – Jepang nalika taun 1976 amarga duwé prabawa ing Sanggar Merah Putih iku akèh mènèhi cathetan ing mburiné panggung donya musik Indonésia.[1] Kayata Hits Negeri di Awan kang ditembangaké déning Katon Bagaskara iku tuladhané tembangan kang diripta déning dhèwèké uga tembangan kang judhulé Cinta Selembut Awan.[1]

Andre wis ngerilis album kang dijudhuli Kidung Kencana ing taun 2007.[1] Ing njeroné album mau, ana tembangan kang judhulé Kidung Buat Yogya lan tembangan kang judhulé Kenangan Jogja, wujud tembangan kang dadi kenangané nalika Yogyakarta kena lindhu.[1] Sadurungé ana lindhu gedhé ing Yogyakarta kang niwasaké atusan wong iku kadadéan, Andre isih ana ing kutha mau.[1]

Dhèwèké mbiyèn tau gawé trio bebarengan karo adhi-adhiné, Katon Bagarkara lan Nuggie.[2] Taun 2006, dhèwèké bali manèh ing donya musik kanthi cara blak-blakan karo karyané kang paling anyar.[2] Liwat Kidung Buat Yogya ing album kang ditengeri Kidung Kencana, dhèwèké wiwit miwiti donya musik manèh nganggo tembangan unggulané iku.[2] Album iku dirilis ing Tee Box Café, dhirèktur Storamusik Widyo Hastono, optimis marang album Andre, album iku bisa ditampa lan diaprésiasikaké para panggemar musik ing tanah air, ora mung kapénginan kanggo ngenalaké talenta kang ana saka Andre, kang sasuwené mung ana ing mburi layar, ing katalog-katalog album.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f biografi Andre Manika diundhuh tanggal 5 September 2011
  2. a b c d berita Andre Manika diundhuh tanggal 5 September 2011