André Gingrich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

André Gingrich ya iku ahli antropologi saka Wina, Ostenrik, kalairan taun 12 September 1952[1][2]. André iki naté olèh pandhidhikan ana ing University of Vienna lan olih gelar Doctorate Ph.D. ing taun 1979. Sabanjuré Habilitation (Venia Docendi) taun 1990 saka kampus kang padha[3]. Panlitian lapangan kang linakonan André ya iku ana ing Sudan taun 1974, Suriah taun 1974 lan 1976, Yaman lor taun 1980, 1983, 1986, Arab Saudi taun 1981, Provinsi Kurdi ing Anatolia taun 1991, lan Tibet tengah taun 1997[3]. Karya-karya akademis kang sinerat ya iku antarané Anthropology by Comparison (2002) lan Erkundungen. Themen der ethnologischen Forschung (1999)[1][3]. Fokus panlitian André iki ing bab kontèks sosial lan bebandinga wewengkon. Uga dhèwèké nuduhaké bab rèflèksi antropologi kanggo mbahas prosès-prosès sosial saiki[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 275. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Interview with Andre Gingrich (Vienna)  - MPI-MMG". www.mmg.mpg.de (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-12. 
  3. a b c "Andre Gingrich" (PDF). Dijupuk 2018-01-12.