Ampelocissus latifolia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ampelocissus latifolia
Ampelocissus latifolia.jpg
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Eudicots
Klad: Rosids
Ordho: Vitales
Famili: Vitaceae
Génus: Ampelocissus
Spésies: A. latifolia
Jeneng binomial
Ampelocissus latifolia
(Roxb.) Planch.
Sinonim
Vitis latifolia Roxb.

Ampelocissus latifolia ya iku tuwuhan kang kalebu  Vitoideae subfamili saka kulawarga anggur kang asliné saka anak bawana India (Bangladesh, India, Nepal, Pakistan).[1]

Spésies iki conto saka type species ing génus Ampelocissus, lan wiwitané dianggep sawijining basionym, Vitis latifolia, kang wedharan élmiyahé wis ditulis ing 1824.[2][3] Spésies iki banjur dipindhah menyang Ampelocissus déning Jules Émile Planchon ing 1884.[4]

Tuwuhan iki mèmper karo wit anggur nanging wohé luwih cilik. Rasané legi-sepet lan gatel ing ilat.

Manfangat[besut | besut sumber]

Masyarakat ing Rajasthan-India nggunakake A.latifolia kanggo tamba penyakit TBC, gastrisitis, lan nawarké racun.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Vigne Amer. Vitic. Eur. 8:374. 1884 Cithakan:GRIN
  2. Cithakan:GRIN
  3. Chen, I; Manchester, S.R. (September 2007). "Seed morphology of modern and fossil Ampelocissus (Vitaceae) and implications for phytogeography". American Journal of Botany 94 (9): 1534–1553. PMID 21636520. doi:10.3732/ajb.94.9.1534. Dijupuk November 16, 2009. 
  4. Jules Émile Planchon (1884), "Les vignes des tropiques du genre Ampelocissus considérées au point de vue pratique (part 1)", La vigne américaine et la viticulture en Europe 8 (12): 370–381  page 374
  5. Dalimunthe, Syadwina Hamama. [repository.ipb.ac.id/jspui/bitstream/123456789/82332/1/2016shd.pdf "“Revisi Ampelocissus (Vitaceae)” di Sumatera"] Priksa gandra |url= (pitulung) (PDF).  line feed character ing |title= ing posisi 21 (pitulung)