Ammonite

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ammonites
Temporal range: 400–65.5 Ma
Devonian - Cretaceous
Artist's reconstruction of Asteroceras
Klasifikasi èlmiah
Orders and Suborders

Order Anarcestida

Order Ammonitida

Order Ceratitida

Order Clymeniida

Order Goniatitida

Order Prolecanitida

Ammonit (éjaan Inggris: [ˈæmənaɪts]) yaiku salah sijining kéwan invertebrata segara ing [[Subkelas[(biologi)|subkelas]] Ammonoidea saka Kelas Chepalopoda sing wis ngalami kacuresan. Moluska iki duwé hubungan raket karo coleoid urip,cumi-cumi lan ubur-ubur sing endi awaké duwé pelindhung nautiloids kaya déné spesiès Nautilus urip. Ammonit iku index fosilé apik banget,lan nduwèni kemungkinan kanggo nggandhèng cenengaké karo lapisan watu sing ana ing fosil ammonit mau bisa ditemokaké ing périodhe wektu geologine. Fosile rata-rata ditemokaké ing wangun planispiral, sanajan ana uga sing bentuke spiral-spiral lan non-spiral sing dikenal minangka heteromorphs. Jeneng "Ammon" kuwi kasebut asalé kainspirasi déning wangun fosil kerangé dhéwé, sing rada mirip sungu wedhus sing mlungker.Pliny the Elder (wafat 79 Masehi ing cedhak Pompeii.) njenengi kewan iku 'Ammonis Kornu'(sungu Amon) karana Dewa Mesir,Ammon(Ammun) iku biasane dgambarake nganggo sungu wedhus lanang sing bentuke mirip Ammonit.[1]


Dhaftar Pustaka[sunting | sunting sumber]

  1. ^ NH 37.40.167
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ammonite&oldid=831528"