Ammonite

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ammonites
Kalamangsa: 400–65.5 Ma
Devonian - Cretaceous
Asteroceras BW.jpg
Artist's reconstruction of Asteroceras
Klasifikasi ngèlmiah
Orders and Suborders

Order Anarcestida

Order Ammonitida

Order Ceratitida

Order Clymeniida

Order Goniatitida

Order Prolecanitida

Ammonit (éjaan Inggris: [ˈæmənaɪts]) ya iku salah sijining kéwan invertebrata segara ing [[Subkelas[(biologi)|subkelas]] Ammonoidea saka Kelas Chepalopoda sing wis ngalami kacuresan. Moluska iki duwé hubungan raket karo coleoid urip,nus lan ubur-ubur sing endi awaké duwé pelindhung nautiloids kaya déné spesiès Nautilus urip. Ammonit iku index fosilé apik banget,lan nduwèni kemungkinan kanggo nggandhèng cenengaké karo lapisan watu sing ana ing fosil ammonit mau bisa tinemu ing périodhe wektu geologine. Fosile rata-rata tinemu ing wangun planispiral, sanajan ana uga sing bentuke spiral-spiral lan non-spiral sing dikenal minangka heteromorphs. Jeneng "Ammon" iku kasebut asalé kainspirasi déning wangun fosil kerangé dhéwé, sing rada mirip sungu wedhus sing mlungker.Pliny the Elder (wafat 79 Masehi ing cedhak Pompeii.) njenengi kéwan iku 'Ammonis Kornu'(sungu Amon) karana Dewa Mesir,Ammon(Ammun) iku racaké dgambarake nganggo sungu wedhus lanang sing bentuke mirip Ammonit.[1]

Pratélan Pustaka[besut | besut sumber]

  1. ^ NH 37.40.167