American Pastoral (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

American Pastoral
Barkas:American Pastoral (film).png
Theatrical release poster
DisutradaraniEwan McGregor
Diprodhuseri
DiskénariyoniJohn Romano
AdhedhasarAmerican Pastoral
déning Philip Roth
Dibintangi
DimusikiAlexandre Desplat
SinématografiMartin Ruhe
Dibesut déningMelissa Kent
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningLionsgate
Tanggal metu
  • Sèptèmber 9, 2016 (2016-09-09) (TIFF)
  • Oktober 21, 2016 (2016-10-21) (United States)
Suwéné
108 minutes[1]
NagaraUnited States
BasaInggris
Kalarisan$932,554[2]

American Pastoral nggih punika filem drama kriminal Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2016, kaarahaken déning Ewan McGregor, adhedhasar saking skénario ingkang kaanggit déning John Romano, dipun pundhut saking novel babaran taun 1997 kanthi sesirah ingkang sami, anggitan Philip Roth. Wondéné ingkang sami maragani filem punika antawisipun McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Peter Riegert, Rupert Evans, Uzo Aduba, Molly Parker lan David Strathairn. Pamundhutan poto utami kawiwitan ing surya 21 September 2015 ing Pittsburgh. American Pastoral kaping pisan dipun puter surya 9 September 2016 nalika adicara Festival Film Toronto lan kababar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 21 Oktober 2016 déning Lionsgate.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Filem American Pastoral dipundamel déning Rumah Produksi Film Lakeshore Entertainment lan kaédharaken déning Lionsgate. Filem punika sampun dipun puter nalika surya 28 October 2016 (USA) kanthi basa Inggris minangka basa utaminipun.[3][4]

Ingkang damel bènten, film punika ugi dipun paragani déning juru paraga saking Hollywood antawisipun Dakota Fanning ingkang maragani minangka Merry Levov, Jennifer Connelly kadhapuk dados Dawn, Ewan McGregor maragani Seymour 'Swede' Levov, Molly Parker kapatah dados Dr. Sheila Smith, Uzo Aduba kapilih maragani minangka Vicky, Valorie Curry minangka Rita Cohen, David Strathairn kadhapuk minangka Nathan Zuckerman, Rupert Evans minangka Jerry Levov, lan "Hannah Nordberg maragani minangka Merry Levov (age 12). Filem ingkang laminipun udakara kalih jam nem menit punika mundhut panggenan pamundhutan gambar wonten Pittsburgh, Pennsylvania, USA.[5][5][6][7][8][9]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "American Pastoral (15)". British Board of Film Classification. Oktober 19, 2016. Dibukak ing Oktober 19, 2016.
  2. "American Pastoral". Box Office Mojo. Dibukak ing Oktober 31, 2016.
  3. McNary, Dave (Mèi 16, 2012). "Fisher Stevens to helm 'American Pastoral'". variety.com. Dibukak ing Oktober 21, 2015.
  4. McNary, Dave (Fèbruari 18, 2015). "Ewan McGregor to Make Directorial Debut with 'American Pastoral'". variety.com. Dibukak ing Sèptèmber 4, 2015.
  5. a b c Yamato, Jen (Agustus 4, 2014). "Jennifer Connelly Heads To 'American Pastoral'". deadline.com. Dibukak ing Sèptèmber 4, 2015.
  6. "'American Pastoral' begins filming around Pittsburgh". onlocationvacations.com. Novèmber 6, 2012. Dibukak ing Sèptèmber 4, 2015.
  7. a b Ford, Rebecca (Juni 23, 2015). "Ewan McGregor to Star in Phillip Noyce's 'American Pastoral'". hollywoodreporter.com. Dibukak ing Oktober 21, 2015.
  8. a b McNary, Dave (Agustus 6, 2014). "Dakota Fanning Joins Ewan McGregor in 'American Pastoral'". variety.com. Dibukak ing Sèptèmber 4, 2015.
  9. a b Ford, Rebecca (Juli 9, 2015). "'The Following's' Valorie Curry Joins Ewan McGregor's 'American Pastoral' (Exclusive)". hollywoodreporter.com. Dibukak ing Sèptèmber 3, 2015.
  10. McNary, Dave (Oktober 15, 2015). "Rupert Evans Joins Ewan McGregor's 'American Pastoral'". variety.com. Dibukak ing Oktober 21, 2015.
  11. a b c Sneider, Jeff (Sèptèmber 2, 2015). "Uzo Aduba, David Strathairn Join Ewan McGregor's 'American Pastoral'". thewrap.com. Dibukak ing Sèptèmber 3, 2015.
  12. White, James (Oktober 15, 2015). "Rupert Evans Cast In American Pastoral". empireonline.com. Dibukak ing Oktober 21, 2015.

Pranala njawi[besut | besut sumber]