Amborellales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Amborellaceae
Amborella trichopoda 1.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Ordho: Amborellales
Famili: Amborellaceae
Genera

Lihat teks

Amborellaceae iku suku anggota tetanduran ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki ora bisa dilebokaké sajeroning siji-sijia cabang tetanduran ngembang. Nembé ing panalitèn luwih jero dibentuk bangsa anyar, Amborellales, sing nyakup Amborellaceae.

Suku iki mung ndarbèni siji jinis anggota Amborella trichotoma, sawijining terna cilik ora duwé pembuluh sing èndemik ing Kaledonia Anyar. Amborella misahaké dhiri paling wiwitan saka kabèh tetanduran ngembang liyané lan isih nuduhaké ciri-ciri primitif.