Amborellales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Amborellaceae
Amborella trichopoda 1.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Ordho: Amborellales
Famili: Amborellaceae
Genera

Lihat teks

Amborellaceae iku suku anggota tetuwuhan ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki ora bisa dilebokaké sajeroning siji-sijia cabang tetuwuhan ngembang. Nembé ing panalitèn luwih jero diwangun bangsa anyar, Amborellales, sing nyakup Amborellaceae.

Suku iki mung ndarbèni siji jinis anggota Amborella trichotoma, sawijining terna cilik ora duwé pembuluh sing èndemik ing Kaledonia Anyar. Amborella misahaké dhiri paling wiwitan saka kabèh tetuwuhan ngembang liyané lan isih nuduhaké ciri-ciri primitif.