Amborellales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Amborellaceae
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
ordo: Amborellales
kulawarga: Amborellaceae
Genera

Lihat teks

Amborellaceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki ora bisa dilebokaké jroning siji-sijia cabang tetanduran ngembang. Nembé ing panalitèn luwih jero dibentuk bangsa anyar, Amborellales, sing nyakup Amborellaceae.

Suku iki mung ndarbèni siji jinis anggota Amborella trichotoma, sawijining terna cilik ora duwé pembuluh sing èndemik ing Kaledonia Anyar. Amborella misahaké dhiri paling wiwitan saka kabèh tetanduran ngembang liyané lan isih nuduhaké ciri-ciri primitif.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amborellales&oldid=821739"