Amargasaurus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Amargasaurus
Kalamangsa: Periode kapur awal
Amargasaurus1 Melb Museum email.jpg
Rangka Amargasaurus dipasang ing srambi Musiyum Melbourne.
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Sauropsida
Superordho: Dinosauria
Ordho: Saurischia
Subordho: Sauropodomorpha
Infraordho: Sauropoda
Superfamili: Diplodocoidea
Famili: Dicraeosauridae
Génus: Amargasaurus
Spésies: A. cazaui
Jeneng binomial
Amargasaurus cazaui
Salgado & Bonaparte, 1991

Amargasaurus (pocapan jroning Basa Inggris /əˌmɑrɡəˈsɔrəs/, "La Amarga lizard"), ya iku sawijining Dinosaurus Sauropoda Dicraesauroid saka Periode Cretaceous awal (130-125 Mya) saka papan sing saiki jenengé Amérika Kidul.[1]

Sauropoda iki kalebu dinosaurus cilik ing jinisé, dawané nganti 10 mèter (33 kaki). Amargasaurus iki dadi herbivora sikil papat sing tengkoraké dawa lan cendhak, pucuking gulu sing dawa, rélatif kaya déné Dicraeosaurus. Nanging, dinosaurus iki duwé rong larik eri dawa-dawa paralèl saka gulu nganti sadawané balung mburine, sing paling dawa ing antarané kéwan Sauropoda liyané. Eri iki wis dirékonstruksi lan dihipotesisaké minangka layar kulit, nanging hipotesis "kulit layar" iki ditulak déning Gregory S. Paul ing taun 2000.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]