Amargasaurus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Amargasaurus
Teksiran kala: Periode kapur awal
Rangka Amargasaurus dipasang ing srambi Muséum Melbourne.
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Sauropsida
Superorder: Dinosauria
Ordo: Saurischia
Suborder: Sauropodomorpha
Infraorder: Sauropoda
Superkulawarga: Diplodocoidea
Kulawarga: Dicraeosauridae
Marga: Amargasaurus
Jinis: A. cazaui
Jeneng binomial
Amargasaurus cazaui
Salgado & Bonaparte, 1991

Amargasaurus (pocapan jroning Basa Inggris /əˌmɑrɡəˈsɔrəs/, "La Amarga lizard"), ya iku sawijining Dinosaurus Sauropoda Dicraesauroid saka Periode Cretaceous awal (130-125 Mya) saka papan sing saiki jenengé Amérika Kidul.[1]

Sauropoda iki kalebu dinosaurus cilik ing jinisé, dawané nganti 10 meter (33 kaki). Amargasaurus iki dadi herbivora sikil papat sing tengkoraké dawa lan cendhak, pucuking gulu sing dawa, rélatif kayadéné Dicraeosaurus. Nanging, dinosaurus iki duwé rong larik eri dawa-dawa paralèl saka gulu nganti sadawané balung mburine, sing paling dawa ing antarané kéwan Sauropoda liyané. Eri iki wis dirékonstruksi lan dihipotesisaké minangka layar kulit, nanging hipotesis "kulit layar" iki ditulak déning Gregory S. Paul ing taun 2000.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amargasaurus&oldid=988975"