Menyang kontèn

Amalya Sutamarza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Amalya Sutamarza
LairAmalya Sutamarza
Pakaryanmodhèl, aktris

Amalya Sutamarza (lair ning Indramayu, Jawa Kulon, 21 Juli 1983; umur 40 taun). Dhèwèké iku modhèl lan paraga wanita saka Indonésia.[1] Bintang modhèl iki ngembangaké bakat aktingé dadi bintang akting filem layar amba.[1]

Kenya ayu kang lair ning kutha Indramayu, Jawa Kulon iki suksès amarga meragakaké tokoh ing filem kang judhulé Cewek Matrepolis, filem garapané sutradara Effi Zen. D.[1][2]

Karir[besut | besut sumber]

Kariré dadi paraga ing filem diwiwiti nalika anak kaping lima saka nem sadulur pasangan Zainal Abidin lan Sri Sutarsih iki tau olèh peran-peran kanggo maragakaké peran cilik ing sinétron kang judhulé Setetes Embun lan Cinta Terhalang Tembok.[1] Sawisé iku, dhèwèké olèh tawaran kanggo main ing filem liyané.[1]

Ing filem kang judhulé Cewek Matrepolis garapan sutradara Effi Zen. D, Amalya Sutamarza maraggakaké kenya ayu kang jenengé Cecille.[1] Ing filem mau, dhèwèké dadi paraga bebarengan karo Indah Pelapory, Emmie Lemu lan Nita Ferlina. Ing filem prodhuksi Indika Entertainment iku dhèwèké lan kanca-kancané dadi nom-noman kutha krajan karo kauripan kang mentingaké dhuwit, sèks, katresnan lan pista-pista.[1][2] Film iku dirilis tanggal 8 Juni taun 2006.[1]

Amalya Sutamarza seneng karo tim bal-balan saka Inggris amarga ana David Beckham sing dadi kaptené. Kamangka dhèwèké tau olèh pangalaman kang agawé dhèwèké rada trauma karo bal-balan.[1][2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Amalya Sutamarza[1]:

  • Cewek Matrepolis (2006)

Sinétron[besut | besut sumber]

Sinétron kang tau dibintangi Amalya Sutamarza[1]:

  • Setetes Embun
  • Cinta Terhalang Tembok

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k biografi Amalya Sutamarza diundhuh tanggal 3 Septeber 2011
  2. a b c berita Amalya Sutamarza diundhuh tanggal 3 September 2011