Amalya Sutamarza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Amalya Sutamarza
Amalya Sutamarza.jpg
LairAmalya Sutamarza
Pakaryanmodhèl, aktris

Amalya Sutamarza (lair ning Indramayu, Jawa Kulon, 21 Juli 1983; umur 37 taun). Dhèwèké iku modhèl lan paraga wanita saka Indonésia.[1] Bintang modhèl iki ngembangaké bakat aktingé dadi bintang akting filem layar amba.[1]

Kenya ayu kang lair ning kutha Indramayu, Jawa Kulon iki suksès amarga meragakaké tokoh ing filem kang judhulé Cewek Matrepolis, filem garapané sutradara Effi Zen. D.[1][2]

Karir[besut | besut sumber]

Kariré dadi paraga ing filem diwiwiti nalika anak kaping lima saka nem sadulur pasangan Zainal Abidin lan Sri Sutarsih iki tau olèh peran-peran kanggo maragakaké peran cilik ing sinétron kang judhulé Setetes Embun lan Cinta Terhalang Tembok.[1] Sawisé iku, dhèwèké olèh tawaran kanggo main ing filem liyané.[1]

Ing filem kang judhulé Cewek Matrepolis garapan sutradara Effi Zen. D, Amalya Sutamarza maraggakaké kenya ayu kang jenengé Cecille.[1] Ing filem mau, dhèwèké dadi paraga bebarengan karo Indah Pelapory, Emmie Lemu lan Nita Ferlina. Ing filem prodhuksi Indika Entertainment iku dhèwèké lan kanca-kancané dadi nom-noman kutha krajan karo kauripan kang mentingaké dhuwit, sèks, katresnan lan pista-pista.[1][2] Film iku dirilis tanggal 8 Juni taun 2006.[1]

Amalya Sutamarza seneng karo tim bal-balan saka Inggris amarga ana David Beckham sing dadi kaptené. Kamangka dhèwèké tau olèh pangalaman kang agawé dhèwèké rada trauma karo bal-balan.[1][2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Amalya Sutamarza[1]:

  • Cewek Matrepolis (2006)

Sinétron[besut | besut sumber]

Sinétron kang tau dibintangi Amalya Sutamarza[1]:

  • Setetes Embun
  • Cinta Terhalang Tembok

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k biografi Amalya Sutamarza diundhuh tanggal 3 Septeber 2011
  2. a b c berita Amalya Sutamarza diundhuh tanggal 3 September 2011