Altdorf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Altdorf, Swiss

Altdorf inggih punika kutha krajan Kanton Uri ing Swiss.[1] Mapan sacaketing Lepen Reuss lan Schachen torrent.[1] Ing sapunjering kitha wonten landmark utawi lambang kitha Altdorf arupi reca prunggu William Tell (1895).[1] Tetenger kitha kados biara Capuchin saking taun 1581, satunggal menara abad perotengah, lan gréja ing sacaketing balé kitha, ingkang dipunyasa taun 1799.[1]

Papan dunungipun[besut | besut sumber]

Altdorf mapan 55 kilomèter (34 mil) saking stasiun sepur St Gotthard Lucerne, lan 28 kilomèter (17 mil) saking Göschenen. Port ing Danau Lucerne, Flüelen, punika tebihipun 2 mil (3,2 km). Wonten gréja paroki ageng, lan biara Capuchin ingkang dipunyasa taun 1581.

Kitha punika wonten ing sakiduling Danau Lucerne, sawetanipun Lepen Reuss. Manggen ing jalur transportasi utami margi Gotthard Pass lan margi rel Gotthard.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d britannica.com. "Altdorf". britannica.com. Dijupuk 29 April.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Altdorf, Swiss