Altdorf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Altdorf, Swiss

Altdorf inggih punika kutha krajan Kanton Uri ing Swiss.[1] Mapan sacaketing Lepen Reuss lan Schachen torrent.[1] Ing sapunjering kitha wonten landmark utawi lambang kitha Altdorf arupi reca prunggu William Tell (1895).[1] Tetenger kitha kados biara Capuchin saking taun 1581, setunggal menara abad perotengah, lan greja ing sacaketing balé kitha, ingkang dipunwangun taun 1799.[1]

Papan dunungipun[sunting | besut sumber]

Altdorf mapan 55 kilomèter (34 mil) saking stasiun sepur St Gotthard Lucerne, lan 28 kilomèter (17 mil) saking Göschenen. Port ing Danau Lucerne, Flüelen, punika tebihipun 2 mil (3,2 km). Wonten greja paroki ageng, lan biara Capuchin ingkang dipunwangun taun 1581.

Kitha punika wonten ing sakiduling Danau Lucerne, sawetanipun Lepen Reuss. Manggen ing jalur transportasi utami margi Gotthard Pass lan margi rel Gotthard.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]

(en)Altdorf, Swiss


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Altdorf&oldid=982281"