Aloo chaat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aloo chaat
Aloo Chaat.jpg
A bowl of Aloo chaat
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaNorth India, West Bengal, Sylhet
Woworan pokokPotatoes, oil, spices, chutney
Buku masakan: Aloo chaat  Médhia: Aloo chaat

Aloo chaat utawa alu chaat minangka panganan jalanan sing asale saka anak bawana India, sing populer ing India Lor, Benggala Kulon ing India Wétan, Pakistan lan uga ing bagean Divisi Sylhet Bangladesh. Disiapake kanthi nggoreng kentang ing minyak lan nambah rempah-rempah lan chutney . Uga bisa disiyapake nganggo kentang rebus sing durung digoreng[butuh sitiran] lan uga nambah woh-wohan bebarengan rempah-rempah, jus jeruk nipis lan chutney. Aloo chaat umume panganan panganan ing dalan. Bisa dadi cemilan, sajian utawa panganan sing entheng. [1] Iki digawe saka kentang sing digodhog lan digoreng sing disedhiyakake karo masala chat . Iki minangka sajian serbaguna sing duwe macem-macem variasi daerah. [2] Tembung aloo tegese kentang ing basa Hindi lan tembung chaat asale saka tembung Hindi chatna sing tegese ngicipi. Mula, aloo chaat tegese camilan kentang gurih.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. India. Sydney: Murdoch Books. 2010. p. 23. ISBN 978-1741964387.
  2. Dalal, Tarla (2007). Punjabi khana. Mumbai: Sanjay. p. 107. ISBN 978-8189491543.