Alice Through the Looking Glass (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alice Through the Looking Glass
Official poster
Poster filem resmi ing téater
DisutradaraniJames Bobin
Diprodhuseri
Ditulis déningLinda Woolverton
AdhedhasarKarakter
déning Lewis Carroll
Dibintangi
DimusikiDanny Elfman
SinématografiStuart Dryburgh
Dibesut déningAndrew Weisblum
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningWalt Disney Studios
Motion Pictures
Tanggal metu
  • Mèi 10, 2016 (2016-05-10) (London)
  • Mèi 27, 2016 (2016-05-27) (United States)
Suwéné
112 menit[1]
NagaraUnited Kingdom
United States
BasaInggris
Rantaman170 juta dolar[2]
Kalarisan289.5 juta dolar[1]

Alice Through the Looking Glass iku filem fantasi petualang disutradarani James Bobin, ditulis déning Linda Woolverton lan dibabar déning Tim Burton. Adhedhasar saka buku Through the Looking-Glass déning Lewis Carroll lan uga dadi sekuél filem Alice in Wonderland taun 2010. Filem iki dibintangi Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Rhys Ifans, Matt Lucas, Helena Bonham Carter lan Sacha Baron Cohen lan uga pangisi swara filem déning Stephen Fry, Michael Sheen, Timothy Spall lan Alan Rickman ing pameraga akir filem. Filem iki nyeritakaké Alice kang nemu cermin ajaib kang nggawa dhèwèké ing Underland manèh lan nemu Mad Hatter ora kaya lumrahé, dhèwèké saya édan lan péngin ngonangi hakékating kaluwargané. Alice banjur nganglang léwat wektu (karo "Chronosphere")lan nemoni kanca-kancané lan mungsuh-mungsuhé ing kaanan kang béda-béda saka lumrahé lan dhèwèké kudu mbantu nyelametaké Hatter sadurungé enték wektuné. Alice Through the Looking Glass digebyag déning Walt Disney Pictures ing tanggal 27 Mèi 2016. Filem iki akèh dikritik lan uga kalebu box office disappointment (box office kang nguciwani), ngasilké bruto 287 juta dolar punjul lan nganggaraké biyaya 170 juta dolar.[1][3][4]

Pameraga[besut | besut sumber]

Pameraga Live-action (aksi langsung)
  • Johnny Depp minangka Tarrant Hightopp, Mad Hatter.[5]
    • Louis Ashbourne Serkis minangka Tarrant Hightopp enom [6]
  • Mia Wasikowska minangka Alice Kingsleigh[5]
  • Helena Bonham Carter minangka Iracebeth of Crims, Red Queen[5]
    • Leilah de Meza minangka Iracebeth enom[7]
  • Anne Hathaway minangka Mirana of Marmoreal, White Queen.[5]
    • Amelia Crouch minangka Mirana enom[8]
  • Sacha Baron Cohen minangka Time, nara kadewaan kang agung/jarum jam hibrid kang mameréntah wektuné dhèwèké ing Underland nganggo the Chronosphere.[5]
  • Rhys Ifans minangka Zanik Hightopp, Mad Hatter's father[5]
  • Matt Lucas as Tweedledum and Tweedledee[5]
Pangisi swara
  • Alan Rickman minangka Absolem, the Butterfly[5]
  • Stephen Fry minangka Cheshire, the Cheshire Cat[5]
  • Michael Sheen minangka Nivens McTwisp, the White Rabbit[5]
  • Timothy Spall minangka Bayard, the Bloodhound[5]
    • Kyle Hebert minangka Young Bayard[9]
  • Barbara Windsor minangka Mallymkun, the Dormouse[5]
  • Paul Whitehouse minangka Thackery Earwicket, the March Hare[5]
  • Matt Vogel minangka Wilkins, abdining wektu kang ket mbiyén nggerus lan nderita. Toby Jones mulané kang ditunjuk.[10]

Musik lan lagu latar[besut | besut sumber]

Musik-musik filem iki disusun déning Danny Elfman. Lagu lataré digebyag ing tanggal 27 Mèi 2016 déning Walt Disney Records.

Babaran[besut | besut sumber]

Alice Through the Looking Glass prémiér ing London tanggal 10 Mèi 2016 lan dibabar ing téater tanggal 27 Mèi 2016 ing United States déning Walt Disney Pictures.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Alice Through the Looking Glass (2016)". Box Office Mojo. Dijupuk August 8, 2016.  Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "BOM" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. Brooks Barnes (May 17, 2016). "Alice in Wonderland, With Even More British Whimsy". The New York Times. Dijupuk May 18, 2016. 
  3. Scott Mendelson (July 8, 2016). "Box Office: As Blockbusters Bomb, Tentpoles Arrive Not With Excitement But With Dread". Forbes. Dijupuk July 11, 2016. 
  4. "Alice Through the Looking Glass reviews". Metacritic. Dijupuk May 27, 2016. 
  5. a b c d e f g h i j k l m "Alice in Wonderland 2 Cast Announced as Production Begins Today". Collider.com. August 4, 2014. Dijupuk August 4, 2014. 
  6. Rose, Jenn. "Who Plays The Young Hatter In 'Alice Through The Looking Glass'? The Kid Actor Is Adorable". Dijupuk May 31, 2016. 
  7. "Curtis Brown". Dijupuk May 31, 2016. 
  8. "Curtis Brown". Dijupuk May 31, 2016. 
  9. "Kyle Hebert on Twitter". Dijupuk May 31, 2016. 
  10. McGovern, Joe (April 22, 2016). "Meet the Seconds: See exclusive images of Time's critters from Alice Through the Looking Glass". Entertainment Weekly. Dijupuk May 5, 2016.