Alessandro Diamanti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alessandro Diamanti
Alessandro Diamanti Euro 2012 vs England penalty.jpg
Diamanti ing adhu pinalti kalawan Inggris taun 2012
Katerangan priangga
Dhuwur 1.77 m (5 ft 10 in)
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Bologna
Angka 23
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2004 Prato 23 (4)
2000–2001Empoli (silihan) 0 (0)
2001–2002 → Fucecchio (silihan) 24 (3)
2003Fiorentia (silihan) 3 (0)
2004–2006 AlbinoLeffe 26 (0)
2006–2007 Prato 49 (19)
2007–2009 Livorno 63 (24)
2009–2010 West Ham United 28 (7)
2010–2011 Brescia 32 (6)
2011– Bologna 33 (10)
Tim nasional
2010– Italia 6 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 13 Mèi 2012.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:01, 11 September 2012 (UTC)

Alessandro Diamanti (lair ing Prato, 2 Mèi 1983; umur 36 taun) ya iku juru main bal-balan sing kewarganagaraané Italia sing main kanggo klub Bologna, lan biyasa main ing posisi glandhang. Panjenengané duwé dhuwur awak 180 cm lan bobot 73 kg.[1][2][3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Ufficiale: Diamanti ceduto al Bologna". Brescia Calcio. 1 August 2011. Dijupuk 1 August 2011.  (italian)
  2. "Diamanti joins Bologna". FIFA.com. 1 August 2011. Dijupuk 1 August 2011. 
  3. "Mario Balotelli in Italy's provisional squad for Euro 2012". London: BBC Sport. 2012-05-13. Dijupuk 2012-05-14. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Skuat Piala Éropah 2012 Italia