Aldolase

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aldolase mecah fruktosa 1,6-difosfat dadi gliseraldehid-3-fosfat (dhuwur) lan dihidroksiaseton fosfat (ngisor).

Aldolase yaiku enzim kang ora butuhake tetulunge oksigen lan tumut ing reaksi glikolisis yaiku reaksi pemecahan glukosa kang ngasilake energi.[1] Aldolase nyambut gawe kanggo nyepetake (katalis) reaksi kimia organik bolak-balik.[2] Ing salah siji tahap reaksi glikolisis, enzim iki ngubah siji molekul fruktosa 1,6- difosfat (HDP) dadi rong molekul kang beda yaiku, siji molekul gliseraldehid-3-fosfat (G3P) lan siji molekul dihidroksiaseton fosfat (DHAP).[3] Loro-lorone duweni struktur kang beda, nanging pungkasane dihidroksiaseton fosfat bakal diubah dadi gliseraldehid-3-fosfat.[1]


Cathetan suku[sunting | Sunting sumber]

  1. ^ a b Madigan MT, Martinko JM. 2005. Brock Biology of Microorganism. Ed. 11. San Fransisco: Pearson Education Inc.Page.110-113.
  2. ^ Madigan MT, et.al. 2009. Brock Biology of Microorganism. Ed. 12. San Fransisco: Pearson Education Inc.Page. 122-124.
  3. ^ Hoerman KC, Robinson WE. 1957. On the Determination of Human Saliva Aldolase Activity. J Dent Res 36:852
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aldolase&oldid=885313"