Alam Surawidjaja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Alam Rengga Rasiwan Kobar Surawidjaja (lair ning Sindang Laut, Cirebon, 24 Dhésèmber 1924 – séda ning Jakarta, 12 Mèi 1980, umur 55 taun) ya iku aktor karo sutradara Indonésia ning taun 1950an nganti taun 1980. Alam uga naté dadi aktor ana ning filem "Si Djimat". Alam gawé filem "Janur Kuning" sing nyaritakaké babagan perjuangan kemerdekaan Indonesia direbut bali saka wadyabala penjajah. Aktor Amak Baldjun pernah mlebu nominasi aktor paling becik ana ing Festival Film Indonesia.

Filmografi[besut | besut sumber]

Dadi aktor[besut | besut sumber]

Dadi sutradara[besut | besut sumber]