Al-Haram al-qudsi asy-Syarif

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Koordinat: 31°46′43″N 35°14′5″E / 31.77861°N 35.23472°E / 31.77861; 35.23472

Al-Haram al-qudsi asy-Syarif

Al-Haram asy-Syarif (Basa Inggris: Temple Mount, basa Ibrani: הַר הַבַּיִת‎, Har haBáyit), uga dikenal kanthi jeneng Gunung Moriah, Basa Arab: الحرم القدسي الشريف‎, al-haram al-qudsī ash-sharīf, (maknané, tanah suci sing mulya) iku komplèk bangunan suci umat Muslim sing dikubengi tembok awangun pesagi ing sisih wétan jroning wilayah Kutha lawas Yerusalem sing kleu kawasan Yerusalem Wétan.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.