Al-Haram al-qudsi asy-Syarif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 31°46′43″N 35°14′5″E / 31.77861°N 35.23472°E / 31.77861; 35.23472

Al-Haram al-qudsi asy-Syarif

Al-Haram asy-Syarif (Basa Inggris: Temple Mount, basa Ibrani: הַר הַבַּיִת‎, Har haBáyit), uga dikenal kanthi jeneng Gunung Moriah, Basa Arab: الحرم القدسي الشريف‎, al-haram al-qudsī ash-sharīf, (maknané, tanah suci sing mulya) iku komplèk bangunan suci umat Muslim sing dikubengi tembok awangun pesagi ing sisih wétan jroning wilayah Kutha lawas Yerusalem sing kleu kawasan Yerusalem Wétan.