Al-Haram al-qudsi asy-Syarif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Koordhinat: 31°46′43″N 35°14′5″E / 31.77861°N 35.23472°E / 31.77861; 35.23472

Al-Haram al-qudsi asy-Syarif
Èlevasi 743 metres (2,438 ft)

Al-Haram asy-Syarif (Basa Inggris: Temple Mount, basa Ibrani: הַר הַבַּיִת‎, Har haBáyit), uga dikenal kanthi jeneng Gunung Moriah, Arab: الحرم القدسي الشريف‎‎, al-karam al-qudsī ash-sharīf, (tegesé, tanah suci kang mulya) iku komplèk yasan suci umat Muslim kang dikubengi témbok awangun pesagi ing sisih wétan sajeroning tlatah Kutha lawas Yerusalem kang kleu kawasan Yerusalem Wétan.

Gallery[besut | besut sumber]