Ajiaco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ajiaco
Ajiaco.jpg
Ajiaco is one of the most representative dishes of Bogotá, Colombia
JinisSoup
Panggonan asalPre-Columbian America
Tlatah utawa prajaLatin America
Woworan pokokPotatoes
Buku masakan: Ajiaco  Médhia: Ajiaco

Ajiaco ( pangucap cara Spanyol: [a'xjako] ) minangka salah sawijining jinis olahan sup sing umum kanggo Kolombia, Kuba, [1] lan Peru . [2] para Wasis wis debat babagan asale sajian. Panganan kasebut misuwur banget ing ibukutha Kolombia, Bogotá, diarani Ajiaco santafereño, ing endi umume digawe nganggo pitik, telung jinis kentang, lan ramuan Galinsoga parviflora, dikenal kanthi lokal minangka guasca utawa guasas . Ing Kuba, ajiaco disiapake minangka rebusan, dene ing Peru, sajian kasebut disiapake kanthi macem-macem variasi regional.

Ajiaco ing Bogotá, Kolombia

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Cuban Ajiaco Recipe". Tasteofcuba.com. Dibukak ing 2014-06-03.
  2. Clark, Melissa (October 28, 2011). "From Colombia, the Ultimate One-Pot Meal". The New York Times. Accessed April 2016.