Ahmed Ouyahia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ahmed Ouyahia
أحمد أويحيى
Ahmed Ouyahia 2011.jpg
Perdhana Mentri Aljazair
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
23 Juni 2008
Présidhèn Abdelaziz Bouteflika
Kadhisiki Abdelaziz Belkhadem
Lungguh
5 Mei 2003 – 24 Mei 2006
Présidhèn Abdelaziz Bouteflika
Kadhisiki Ali Benflis
Kagantèni Abdelaziz Belkhadem
Lungguh
31 Desember 1995 – 15 Desember 1998
Présidhèn Liamine Zéroual
Kadhisiki Mokdad Sifi
Kagantèni Smail Hamdani
Rerincèn priangga
Lair 2 Juli 1952 (umur 64)
Bouadnane, Tizi Ouzou, Aljazair
Parté pulitik Rassemblement National Démocratique (RND)

Ahmed Ouyahia (basa Arab: أحمد أويحيى, Ahmad Uyahya‎) (lair 2 Juli 1952) iku pulitisi saka Aljazair kang njabat Perdhana Mentri Aljazair wiwit 23 Juni 2008. Dhèwèké uga njabat posisi sing padha ing 1995-1998 lan 2003-2006.[1] Minangka diplomat karir, Ahmed Ouyahia uga pernah njabat Mentri Kehakiman, lan salah sijining wong sing ngadegaké lan dadi présidhèné parté Rassemblement National Démocratique (RND). Déning pemantau pulitik Kulon, Ahmed Ouyahia dianggep raket karo klompok militèr Aljazair, lan dhèwèké kalebu golongan/fraksi éradicateurs kang numpas lawan-lawan pulitiké saka golongan militan Islam kayata Front Islamique du Salut (FIS) lan Groupe Islamique Armé (GIA) jroning perang sedulur Aljazair taun 1990-an.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ (fr)Bio express : Ahmed Ouyahia. Jeune Afrique. 9 June 2009.
  2. ^ (en)Naylor, Phillip Chiviges (2006). Historical Dictionary of Algeria. Rowman & Littlefield. kk. 376–77. ISBN 0-8108-3136-8. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ahmed_Ouyahia&oldid=1092877"