Ahmed Ouyahia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ahmed Ouyahia
أحمد أويحيى
Ahmed Ouyahia 2011.jpg
Mahamantri Aljazair
Wiwit linggih
23 Juni 2008
PrésidhènAbdelaziz Bouteflika
Kang sadurungéAbdelaziz Belkhadem
Linggih
5 Mèi 2003 – 24 Mèi 2006
PrésidhènAbdelaziz Bouteflika
Kang sadurungéAli Benflis
Kang sawiséAbdelaziz Belkhadem
Linggih
31 Dhésèmber 1995 – 15 Dhésèmber 1998
PrésidhènLiamine Zéroual
Kang sadurungéMokdad Sifi
Kang sawiséSmail Hamdani
Rerincèn dhiri
Lair2 Juli 1952 (umur 67)
Bouadnane, Tizi Ouzou, Aljazair
Parté pulitikRassemblement National Démocratique (RND)

Ahmed Ouyahia (basa Arab: أحمد أويحيى, Ahmad Uyahya‎) (lair 2 Juli 1952) iku pulitisi saka Aljazair kang njabat Mahamantri Aljazair wiwit 23 Juni 2008. Dhèwèké uga njabat posisi sing padha ing 1995-1998 lan 2003-2006.[1] Minangka diplomat karir, Ahmed Ouyahia uga pernah njabat Mantri Kehakiman, lan salah sijining wong sing ngadegaké lan dadi présidhèné parté Rassemblement National Démocratique (RND). Déning pemantau pulitik Kulon, Ahmed Ouyahia dianggep raket karo golongan militèr Aljazair, lan dhèwèké éwoning/fraksi éradicateurs kang numpas lawan-lawan pulitiké saka golongan militan Islam kaya ta Front Islamique du Salut (FIS) lan Groupe Islamique Armé (GIA) sajeroning perang sadulur Aljazair taun 1990-an.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Prancis)Bio express : Ahmed Ouyahia. Jeune Afrique. 9 June 2009.
  2. Naylor, Phillip Chiviges (2006). Historical Dictionary of Algeria. Rowman & Littlefield. kk. 376–77. ISBN 0-8108-3136-8. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]