Agriocnemis femina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Agriocnemis femina
Variable wisp (Agriocnemis femina).jpg
Agriocnemis femina
ing Sabah, Kalimantan
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Odonata
Famili: Coenagrionidae
Génus: Agriocnemis
Spésies: A. femina
Jeneng binomial
Agriocnemis femina
(Brauer, 1868)[1]


Agriocnemis femina, ya iku spésiès kinjeng dom saka kulawarga Coenagrionidae[2] . Nilik saka ukurané, kinjeng dom iki kalebu duwèni ukuran kang cilik. Kinjeng lanang kang diwasa duwé tenger pruinescence sadawané awak lan buntut kang wernane peteng.

Kinjeng dom iki bisa ditemoni saka ing India, Asia Kidul Wétan lan nganti ing pulo-pulo Pasifik[3].

Agriocnemis femina seneng mapan ing belik lan blumbang kanthi banyu kang resik lan meneng[4].

Gallery[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Brauer, Friedrich (1868). "Dritter Bericht über die von Herrn G. Semper mitgetheilten, von dessen Bruder auf den Philippinen gesammelten Neuropteren und Beschreibung einer neuen Libellen-Gattung aus dem Museum Godeffroy in Hamburg.". Verhandlungen der Zoologisch-Botanischen Gesellschaft in Wien 18: 541-558 [554] – lumantar Biodiversity Heritage Library. 
  2. ^ "Species Agriocnemis femina (Brauer, 1868)". Australian Faunal Directory. Australian Biological Resources Study. 2012. Dijupuk 6 April 2017. 
  3. ^ Theischinger, Günther; Hawking, John (2006). The Complete Field Guide to Dragonflies of Australia. Collingwood, Victoria, Australia: CSIRO Publishing. k. 102. ISBN 978 0 64309 073 6. 
  4. ^ Theischinger, Gunther; Endersby, Ian (2009). Identification Guide to the Australian Odonata (PDF). Department of Environment, Climate Change and Water NSW. k. 189. ISBN 978 1 74232 475 3.