Menyang kontèn

Administrasi Apostolik Albani Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Administrasi Apostolik Albani Kidul

Administratio Apostolica Albaniae Meridionalis

Administratura Apostolike e Shqiperisë së Jugut
Lokasi
NagaraAlbani
TeritorialAlbani Kidul
Provinsi grejawiTiranë–Durrës
MetropolitanTiranë–Durrës
Statistik
Amba16.172 km2 (6.244 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
2,140,000
3,596 (0.2%)
Paroki11
Informasi
Greja sui iurisGreja Katulik Grikenlan Albani
RitusRitus Latin lan Ritus Bizantium
Didegaké11 November 1939
KatedralPro-Katedral Dewi Maria lan Santo Louis ing Vlorë
Imam sekuler8
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Apostolic AdministratorGiovanni Peragine
Biskop Agung MetropolitanGregorius Antonius Frendo Uskup Agung Tiranë–Durrës

Administrasi Apostolik Albani Kidul (Albanian: Administratura Apostolike e Shqiperisë së Jugut, Latin: Administratio Apostolica Albaniae Meridionalis, Itali: Albania Meridionale) yaiku administrasi apostolik Greja Katulik ing Albani, sing kalebu wilayah kidul saka nagara kasebut. Wilayah grejawi kasebut nduweni yurisdiksi marang kabeh panganut Katulik ing wilayah kasebut, Ritus Latin lan uga Ritus Bizantium.[1] Wilayah grejawi kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Tiranë–Durrës.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  • Galadza, Peter (2007). "Eastern Catholic Christianity". The Blackwell Companion to Eastern Christianity. Malden, MA: Blackwell Publishing. kc. 291–318.

Pranala jaba[besut | besut sumber]