Adele

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Adele
Adele - Live 2016, Glasgow SSE Hydro 03.jpg
Adele Adkins, 2016
Pratélan latar wuri
Saka West Norwood, London Kidul, Inggris
Génre R&B, soul,[1] pop-blues
Labèl XL, Columbia

Adele Laurie Blue Adkins utawa luwih dikenal Adele (lair ing Tottenham, London, 5 Mèi 1988; umur 28 taun) ya iku penyanyi jazz lan soul sarta penulis lagu saka Inggris kang nduwèni swara kontralto. Kawit debut albumé 19, Adele nampa akèh bebungaha kanthi komersial lan kritis. Kawit debuté album kasebut ing nomor siji lan oleh sertifikasi platinum ping 4 ing Inggris. ing Grammy Awards taun 2009, Adele menang bebungah minangka Pendatang Baru Terbaik lan Grammy Award minangka Penampilan Vokal Pop Wanita Terbaik utawa Penampilan Vokal Pop Terbaik.[2][3]

Diskografi[besut | besut sumber]

  • 19 (2008)
  • 21 (2011)
  • 25 (2015)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adele&oldid=1094656"