Adele

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Adele
Adele - Live 2016, Glasgow SSE Hydro 03.jpg
Adele Adkins, 2016
Pratélan latar wuri
Saka West Norwood, London Kidul, Inggris
Génre R&B, soul,[1] pop-blues
Labèl XL, Columbia

Adele Laurie Blue Adkins utawa luwih dikenal Adele (lair ing Tottenham, London, 5 Mei 1988; umur 28 taun) ya iku penyanyi jazz lan soul sarta penulis lagu saka Inggris kang nduwèni swara kontralto. Kawit debut albumé 19, Adele nampa akèh bebungaha kanthi komersial lan kritis. Kawit debuté album kasebut ing nomor siji lan oleh sertifikasi platinum ping 4 ing Inggris. ing Grammy Awards taun 2009, Adele menang bebungah minangka Pendatang Baru Terbaik lan Grammy Award minangka Penampilan Vokal Pop Wanita Terbaik utawa Penampilan Vokal Pop Terbaik.[2][3]

Diskografi[besut | besut sumber]

  • 19 (2008)
  • 21 (2011)
  • 25 (2015)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Adele: New Record is 'Quite Different'". SPIN.com. 2 November 2010. Retrieved 8 May 2011. 
  2. ^ "Brits on top: Duffy, Adele and Coldplay clinch top awards as they lead British winners at Grammys". Daily Mail. Associated Newspapers. 9 February 2011. Retrieved 12 Juli 2011.  Check date values in: |access-date= (help)
  3. ^ Coldplay, Robert Plant, Radiohead, Duffy and Adele win at Grammy Awards Daily Mirror Diakses pada 21 Februari 2011

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adele&oldid=1061973"