Adele

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Adele
Adele - Live 2009 (4).jpg
Adele Laurie Blue Adkins
Pratélan latar wuri
Saka West Norwood, London Kidul, Inggris
Génre R&B, soul,[1] pop-blues
Labèl XL, Columbia

Adele Laurie Blue Adkins utawa luwih dikenal Adele (dipunlairaken ing Tottenham, London, 5 Mei 1988; umur 27 taun) yaiku penyanyi jazz lan soul sarta penulis lagu saka Inggris kang ndhuweni swara kontralto. Kawit debut albumé 19, Adele nampa akèh bebungaha kanthi komersial lan kritis. Kawit debuté album kasebut ing nomor siji lan oleh sertifikasi platinum ping 4 ing Inggris. ing Grammy Awards taun 2009, Adele menang bebungah minangka Pendatang Baru Terbaik lan Grammy Award minangka Penampilan Vokal Pop Wanita Terbaik utawa Penampilan Vokal Pop Terbaik.[2][3]

Diskografi[sunting | Owah sumber]

  • 19 (2008)
  • 21 (2011)
  • 25 (2015)

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adele&oldid=947496"