Adam Lallana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adam Lallana
Adam Lallana in Bangkok (19721313015).jpg
Lallana ing taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Adam David Lallana[1]
Tanggal lair (1988-05-10) 10 Mèi 1988 (umur 31)[1]
Papan lair St Albans, England
Dhuwur 5 ft 8 in (1.72 m)[2]
Posisi main Attacking midfielder / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 20
Karir nom
0000–2000 Bournemouth
2000–2006 Southampton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2014 Southampton 235 (48)
2007Bournemouth (loan) 3 (0)
2014– Liverpool 92 (17)
Tim nasional
2006 England U18 2 (1)
2006 England U19 2 (0)
2008 England U21 1 (0)
2013– England 33 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:18, 1 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:59, 17 December 2017 (UTC)

Adam David Lallana (lair ing St Albans, 10 Mèi 1988; umur 31 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan negara Inggris sing main kanggo klub Liverpool.[3] Piyambaké main ing posisi glandhang nyerang.[3] Lallana wiwit kang karir kang junior ing klub Southampton, banjur miwiti karir kang sènior ing klub iki. Lallana banjur disilihaké menyang klub Bournemouth sing suwéné mung sesasi.[3] Lallana banjur pindhah menyang klub Liverpool sawisé performané apik ing klub Southampton ing mangsa final.[4]

Mangsa enom[besut | besut sumber]

Lallana lair ing Kutha Saint Albans ing Hertfordshire, nanging banjur pindhah menyang dhaérah Iford ing Bournemouth wektu umuré nembé limang taun.[5] Lallana sekolah ing Corpus Christi School, banjur dilanjutaké ing Sekolah Komprehensif Katolik St Peter.[6] Minangka anak, Lallana njurung Everton, kaya bapaké.[7] Lallana isih katurunan trah Spanyol kanthi jalur simbah kakungé saka pihak bapak.[8]

Préstasi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 243. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "Adam Lallana". England Football Online. Chris Goodwin, Glen Isherwood & Peter Young. Dijupuk 5 Januari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. a b c "SOUTHAMPTON FC | Official Website of Saints – latest news, photos and videos". Southampton FC (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-18. 
  4. "SOUTHAMPTON FC | Official Website of Saints – latest news, photos and videos". Southampton FC (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-18. 
  5. J., Hugman, Barry (2010). The PFA footballers' who's who 2010-11. Edinburgh: Mainstream. ISBN 9781845966010. OCLC 619938382. 
  6. "BANK ON ADAM". Bournemouth Echo (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-18. 
  7. Bascombe, Chris (2014-09-26). "Liverpool v Everton: Boyhood Evertonian Adam Lallana closing in on his best form ahead of Merseyside derby" (ing basa Inggris). ISSN 0307-1235. Dijupuk 2018-01-18. 
  8. "Lallana talks Zidane, BR and Spanish roots". Liverpool FC. Dijupuk 2018-01-18.