Adam Lallana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Adam Lallana
Adam Lallana.jpg
Lallana ing Final Liga Champions Taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Adam David Lallana[1]
Tanggal lair (1988-05-10) 10 Mèi 1988 (umur 34)[1]
Papan lair St Albans,  Inggris
Dhuwur 5 ft 8 in (1.72 m)[2]
Posisi main Attacking midfielder / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 20
Karir nom
0000–2000 Bournemouth
2000–2006 Southampton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2014 Southampton 235 (48)
2007Bournemouth (loan) 3 (0)
2020–saiki Liverpool 92 (17)
Brighton
Tim nasional
2006 Inggris U18 2 (1)
2006 Inggris U19 2 (0)
2008 Inggris U21 1 (0)
2013– Inggris 33 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 12:08, 20 Juli 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:59, 17 December 2017 (UTC)

Adam David Lallana (lair ing St Albans, 10 Mèi 1988; umur 34 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan negara Inggris sing main kanggo klub Brighton and Hove Albion.[3] Piyambaké main ing posisi glandhang nyerang.[3] Lallana wiwit kang karir kang junior ing klub Southampton, banjur miwiti karir kang sènior ing klub iki. Lallana banjur disilihaké menyang klub Bournemouth sing suwéné mung sesasi.[3] Lallana banjur pindhah menyang klub Liverpool sawisé performané apik ing klub Southampton ing mangsa final.[4]

Mangsa Enom[besut | besut sumber]

Lallana lair ing Kutha Saint Albans ing Hertfordshire, nanging banjur pindhah menyang dhaérah Iford ing Bournemouth wektu umuré nembé limang taun.[5] Lallana sekolah ing Corpus Christi School, banjur dilanjutaké ing Sekolah Komprehensif Katolik St Peter.[6] Minangka anak, Lallana njurung Everton, kaya bapaké.[7] Lallana isih katurunan trah Spanyol kanthi jalur simbah kakungé saka pihak bapak.[8]

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Uefa Champions League 2019 (Liverpool FC)
  • Uefa Super Cup 2019 (Liverpool FC)
  • Fifa Club World Cup 2019
  • English Premier League

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Hugman, Barry J., èd. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. kc. 243. ISBN 978-1-84596-601-0.
  2. "Adam Lallana". England Football Online. Chris Goodwin, Glen Isherwood & Peter Young. Dibukak ing 5 Januari 2018.
  3. a b c "SOUTHAMPTON FC | Official Website of Saints – latest news, photos and videos". Southampton FC (ing basa Inggris (Inggris)). Dibukak ing 2018-01-18.
  4. "SOUTHAMPTON FC | Official Website of Saints – latest news, photos and videos". Southampton FC (ing basa Inggris (Inggris)). Dibukak ing 2018-01-18.
  5. J., Hugman, Barry (2010). The PFA footballers' who's who 2010-11. Edinburgh: Mainstream. ISBN 9781845966010. OCLC 619938382.
  6. "BANK ON ADAM". Bournemouth Echo (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-01-18.
  7. Bascombe, Chris (2014-09-26). "Liverpool v Everton: Boyhood Evertonian Adam Lallana closing in on his best form ahead of Merseyside derby" (ing basa Inggris (Inggris)). ISSN 0307-1235. Dibukak ing 2018-01-18.
  8. "Lallana talks Zidane, BR and Spanish roots". Liverpool FC. Dibukak ing 2018-01-18.