Acrocanthosaurus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Acrocanthosaurus
Kalamangsa: Early Cretaceous, 116–110 Ma
Acrocanthosaurus skeleton (1).jpg
Mounted Acrocanthosaurus skeleton (NCSM 14345) at the North Carolina Museum of Natural Sciences.
Klasifikasi ngèlmiah
Species
  • A. atokensis Stovall & Langston, 1950 (type)
Sinonim
  • "Acracanthus" Langston vide Czaplewski, Cifelli, & Langston, W.R., 1994 (nomen nudum)

'Acrocanthosaurus' (pocapan jroning Basa Inggris /ˌækrɵˌkænθɵˈsɔrəs/ ak-rə-KAN-thə-SOR-əs,artine "kadhal balung-dhuwur",ya iku sawijining jinis dinosaurus Theropoda sing urip ana ing papan sing saiki disebut Amérika Lor sadawané tahap période Aptian nganti awal tahap Albian saka Awal jaman Cretaceous.[1] Kayadene dinosaurus genera liyane,Acrocanthosaurus iku mung ana siji spesies ing donya iki ya iku A.atokensis. Fosilé bisa tinemu ing AS praja Oklahoma lan Texas, sanajan fosil untuné sing diprakirakaké duwèké Acrocanthosaurus wis tau tinemu ing sedawané Maryland.[1] Acrocanthosaurus iku pemangsa Bipedal.[1] Kaya jenengé, pérangan paling nonjol ing Acrocanthosaurus ya iku eri syarafé sing dhuwur-dhuwur sadawané balung buriné, sing fungsiné mèmper kaya penyokong otot geger dhuwur, pundhak, lan pinggul.[1]

Dhaftar Pustaka[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d {{en}[1]}