Abul A'la Maududi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Abul Ala Maududi (Urdu: ابو الاعلی مودودی‎ – alternatif ejaan jeneng akir Maudoodi, Mawdudi, uga dikenal minangka Shaykh al-Hadith Maududi; (1903-09-25)25 September 190322 September 1979(1979-09-22)), iku sujana Ahl-e-Hadith, filosofer, ahli ukum, jurnalis, islamis, lan imam saka Pakistan.[1] Karya-karyané dianggit mawa basa Urdu, nanging dipertal menyang basa Inggris, Arab, Hindi, Bengali, Tamil, Burma lan akèh liyané.[2] Dhéwéké ngancas ora mung kanggo nguripaké Islam minangka agama pambaruan,[3] nanging uga nyebar "Islam kang bener", obat kanggo pangapesan kang wis dadi masalah uwong muslim atusan taun.[4] Dhéwéké mitaya yèn pulitik kui wigati kanggo Islam, miwiti ngedekaé aturan syariah kui wigati, lan kabudayan Islam kudu dijaga saka bagèan alané sekularism, nasionalism, lan emansipasi uwong wédok.[5]

Maududi uga dadi panemu Jamaat-e-Islami, organisasi Islam gedhé dhéwé ing Asia.[6] Dhéwéké lan parténé dadi pionir ing pulitik Islam lan njurung Pakistan dadi nagara Islam.[7] Dhéwéké dianggep uwong kang mbantu njiwani Jéndral Muhammad Zia-ul-Haq saperlu nepangaké "Sharization" menyang Pakistan.[8][9] Maududi nduwé pengaruh kuwat kanggo grup Islam ekstrimis lan jihadis kaya ta Al-Qaeda lan Boko Karam.[10][11]

Rujukan[besut | besut sumber]

Citations[besut | besut sumber]

  1. Zebiri, Kate.
  2. Adams, Maududi and the Islamic State, 1983: p.99
  3. Nasr, Mawdudi and the Making of Islamic Revivalism, 1996: p.140
  4. Nasr, Mawdudi and the Making of Islamic Revivalism, 1996: p.138
  5. Nasr, Mawdudi and the Making of Islamic Revivalism, 1996: p.49
  6. Martín, Richard C. (2004).
  7. Adams, Charles J. (1983).
  8. Devichand, Mukul (10 November 2005).
  9. Jones, Owen Bennett (2003).
  10. Ryan, M.; The Salafist Challenge to al-Qaeda’s Jihad; Terrorism Monitor Volume: 8 Issue: 44; http://www.jamestown.org/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=37236&no_cache=1#.
  11. Dr. Zahid, F.; Influences of Abu Ala Maududi on Islamo-Jihadi Thoughts of Abdullah Azzam the Father of Modern Jihad Movement; http://www.cf2r.org/fr/foreign-analyzes/influences-of-abu-ala-maududi-on-islamo-jihadi-thoughts-of-abdullah-azzam-the-father-of-modern-jihad-movement.php