Al-Qaéda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Al-Qaeda
القاعدة
Flag of al-Qaeda in Iraq.svg
Gendéra Al-Qaeda ing Irak (nganggo ukara Sahadat)
Tanggal operasi 1988–saiki
Pamimpin Ayman al-Zawahiri
Tlatah Global
Ideologi Islam
Fundamental Islam
Sunni Islam[1]
Pan-Islamism
Salafism
Wahabism
Qutbism
Status Kalebu jroning Organisasi Teroris Asing (Amerika Serikat)][2]
Kalebu jroning Grup Proskibasi Inggris (adhedhasar hukum terroris Inggris) [3]
Kalebu klompok terroris déning kawicaksanan Luar-negeri lan Keamanan Uni Éropah[4]

Al-Qaeda (pocapan jroning Basa Inggris /ælˈkaɪdə/ utawa éjaan Inggris: [ælˈkeɪdə]; Basa Arab: القاعدة‎, al-qāʿidah,, transliterasi Indonésia: Al Qa'idah(Akidah), "pondasi" utawa "dhasar") iku sawijiningorganisasi paramiliter fundamentalis Islam Sunni sing salah siji angkah utamané ya iku ngurangi prabawa njaba marang kapentingan Islam. Al-Qaeda digolongaké minangka organisasi teroris internasional déning Amérika Sarékat, Uni Éropah, PBB, Britania Raya, Kanada, Australia, lan sawetara negara liya. Senadyan sacara filosofis anggotané asipat heterogen, sebagéan gedhé anggota sing nduwèni prabawa ing organisasi iki dianggep duwémanhaj Salafi. Al Qaeda diadegaké déning Osama bin Laden ing pungkasan taun 1980[5]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Al-Qaéda&oldid=1106136"