Abdullah I saka Yordania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Abdullah bin Hussein
Raja Yordania
Kingabdullahbinhussein.jpg
Panjenengan 1946 - 1951
Panerus Talal I
Permaisuri
Isteri mudha
Musbah binti Nashir
Suzdil Khanum
Nahda binti Uman
Putra Putri Haya
Talal
Pangeran Naif
Putri Munirah
Putri Maqbulah
Wangsa Hashemite
Bapa Syarif Husain
Ibu Abdiyah binti Abdullah

Abdullah bin Husain (Mekkah, Fèbruari 1882 - Yerusalem, 20 Juli 1951) ya iku emir Trans-Yordania sing kuwasa antara taun 1923-1946 lan sawisé iku njabat minangka ratu Yordania nganti tumekaning séda.

Abdullah bin Husain minangka salah siji panguwasa Arab sing nentang kakuwasan Turki Usmani ing wiwitan taun 1900-an. Ing taun 1921, Abdullah bin Husain diangkat minangka emir Trans-Yordania,[1] sawijining nagara bonéka bentukan Karajan Manunggal Raya, sing mainaké peran strategis kanggo kakuwasan Karajan Manunggal ing dhaérah liya kaya Mesir, Irak, lan Palestina.

Salawasé Perang Donya II, Emir Abdullah dadi sekuthu pinercaya tumrap Karajan Manunggal, lan uga mbantu mbrangus huru-hara pro-Blok Poros ing Irak.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
kalungguhan anyar
{{{jabatan}}}
1923-1946
Diganti déning:
kalungguhan dibusak
(diganti Raja Trans-Yordania)
Didhisiki déning:
kalungguhan anyar
{{{jabatan}}}
1946-1951
(nganti taun 1949 kanthi gelar Raja Trans-Yordania)
Diganti déning:
Talal