Abdullah I saka Yordania

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Abdullah bin Hussein
Raja Yordania
Kingabdullahbinhussein.jpg
Panjenengan 1946 - 1951
Panerus Talal I
Permaisuri
Isteri muda
Musbah binti Nashir
Suzdil Khanum
Nahda binti Uman
Putra Putri Haya
Talal
Pangeran Naif
Putri Munirah
Putri Maqbulah
Wangsa Hashemite
Bapa Syarif Husain
Ibu Abdiyah binti Abdullah

Abdullah bin Husain (Mekkah, Februari 1882 - Yerusalem, 20 Juli 1951) ya iku emir Trans-Yordania sing kuwasa antara taun 1923-1946 lan sawisé iku njabat minangka raja Yordania nganti tumekaning séda.

Abdullah bin Husain minangka salah siji panguwasa Arab sing nentang kakuwasan Turki Usmani ing wiwitan taun 1900-an. Ing taun 1921, Abdullah bin Husain diangkat minangka emir Trans-Yordania,[1] sawijining nagara bonéka bentukan Britania Raya, sing mainaké peran strategis kanggo kakuwasan Britania ing dhaérah liya kaya Mesir, Irak, lan Palestina.

Salawasé Perang Donya II, Emir Abdullah dadi sekuthu pinercaya tumrap Britania, lan uga mbantu mbrangus huru-hara pro-Blok Poros ing Irak.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
jabatan anyar
Emir Trans-Yordania sangisoré Mandhat Britania
1923-1946
Diganti déning:
jabatan dibusak
(diganti Raja Trans-Yordania)
Didhisiki déning:
jabatan anyar
Raja Yordania
1946-1951
(nganti taun 1949 kanthi gelar Raja Trans-Yordania)
Diganti déning:
Talal