Aalborg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aalborg
Nytorv Square in Aalborg, Dhènemarken
Nytorv Square in Aalborg, Dhènemarken
Official seal of Aalborg
Seal
Coat of arms of Aalborg
Coat of arms
Nickname(s): "Paris of the North", locally "Double A"
Sesanti: "Seize The World" , In Danish "Vild med Verden"
Country  Dhènemarken
Region North Dhènemarken Region
Municipality Aalborg Municipality
First mention "Alabu" written at coins from 1035
Officiel birthday Trade rights June 16, 1342
Pepréntahan
 • Mayor Henning G. Jensen (S)
Laladan[1]
 • Urban 139 km2 (54 sq mi)
 • Municipal 1.144 km2 (442 sq mi)
Élevasi 5 m (16 ft)
Cacah warga (2011)[2]
 • City 124.921
 • Pepadhet 888/km2 (2,300/sq mi)
 • Municipal 200.076
 • Municipal density 174/km2 (450/sq mi)
 • Demonym Aalborggenser
Zona wektu Central Europe Time (UTC+1)
Postal codes 9000, 9008, 9020, 9100, 9200, 9210, 9220, 9400
Situs wèb http://www.aalborgkommune.dk/

Aalborg utawa Ålborg iku kutha ing Jutlandia, Denmark. Aalborg iku kutha gedhé dhéwé kaping papat ing Denmark kanthi sing ndunungi watara 121.549 (2004). Kuthamadya Aalborg sing ndunungi 163.228 (2005). Aalborg iku tlatah asal Viking.

Kutha iki misuwur amarga pabrik semèné - Aalborg Portland - uga amarga schnaps-é, kaya ta uga De Danske Spritfabrikker sing diyasa taun 1881 déning C.F. Tietgen lan C.A. Olesen.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Cithakan:Dhènemarken-geo-stub