Aalborg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Aalborg
Nytorv Square in Aalborg, Denmark
Nytorv Square in Aalborg, Denmark
Official seal of Aalborg
Seal
Coat of arms of Aalborg
Coat of arms
Nickname(s): "Paris of the North", locally "Double A"
Motto: "Seize The World" , In Danish "Vild med Verden"
[[file:Cithakan:Location map Denmark|240px|Aalborg is located in Cithakan:Location map Denmark]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Denmark|6x6px|Aalborg|link=|alt=]]
Aalborg
Location in Denmark
Coordinates: 57°3′N 9°55′E / 57.050°L 9.917°W / 57.050; 9.917
Country Flag of Denmark Denmark
Region North Denmark Region
Municipality Aalborg Municipality
First mention "Alabu" written at coins from 1035
Officiel birthday Trade rights June 16, 1342
Government
 • Mayor Henning G. Jensen (S)
Area[1]
 • Urban 139 km2 (54 sq mi)
 • Municipal 1.144 km2 (442 sq mi)
Elevation 5 m (16 ft)
Population (2011)[2]
 • City 124.921
 • Density 888/km2 (2,300/sq mi)
 • Municipal 200.076
 • Municipal density 174/km2 (450/sq mi)
 • Demonym Aalborggenser
Time zone Central Europe Time (UTC+1)
Postal codes 9000, 9008, 9020, 9100, 9200, 9210, 9220, 9400
Website http://www.aalborgkommune.dk/

Aalborg utawa Ålborg iku kutha ing Jutlandia, Denmark. Aalborg iku kutha paling gedhé kaping papat ing Denmark kanthi pedunung watara 121.549 (2004). Kuthamadya Aalborg duwé pedunung 163.228 (2005). Aalborg iku dhaérah asal Viking.

Kutha iki misuwur amarga pabrik semèné - Aalborg Portland - uga amarga schnaps-é, kayata uga De Danske Spritfabrikker sing didegaké taun 1881 déning C.F. Tietgen lan C.A. Olesen.

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aalborg&oldid=831704"