Aalborg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aalborg
Nytorv Square in Aalborg, Dhènemarken
Nytorv Square in Aalborg, Dhènemarken
Official seal of Aalborg
Lambang
Coat of arms of Aalborg
Coat of arms
Peparab: "Paris of the North", locally "Double A"
Sesanti: "Seize The World" , In Danish "Vild med Verden"
Country Dhènemarken
RegionNorth Dhènemarken Region
MunicipalityAalborg Municipality
First mention"Alabu" written at coins from 1035
Officiel birthdayTrade rights June 16, 1342
Pamaréntahan
 • MayorHenning G. Jensen (S)
Laladan[1]
 • Urban139 km2 (54 sq mi)
 • Municipal1.144 km2 (442 sq mi)
Élepasi5 m (16 ft)
Cacah warga (2011)[2]
 • City124.921
 • Pepadhet888/km2 (2,300/sq mi)
 • Municipal200.076
 • Municipal density174/km2 (450/sq mi)
 • DemonymAalborggenser
Zona wektuCentral Europe Time (UTC+1)
Postal codes9000, 9008, 9020, 9100, 9200, 9210, 9220, 9400
Situs wèbhttp://www.aalborgkommune.dk/

Aalborg utawa Ålborg iku kutha ing Jutlandia, Denmark. Aalborg iku kutha gedhé dhéwé kaping papat ing Denmark kanthi sing ndunungi watara 121.549 (2004). Kuthamadya Aalborg sing ndunungi 163.228 (2005). Aalborg iku tlatah asal Viking.

Kutha iki misuwur amarga pabrik semèné - Aalborg Portland - uga amarga schnaps-é, kaya ta uga De Danske Spritfabrikker sing diyasa taun 1881 déning C.F. Tietgen lan C.A. Olesen.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Cithakan:Dhènemarken-geo-stub