A Beautiful Life (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

A Beautiful Life  ya iku film drama saka Amérikah Sarékat sing digawé ing taun 2008. Filem iki disutradarani Alejandro Chomski dhedhasar lakon anggitan Wendy Hammond, dijupuk saka pakaryané Wendy Hammond sesirah Jersey City kang nyritakaké bab wong wadon enom sing mlayu saka omah, ninggal bapaké sing tumindak kasar. Sawetara kuwi, David (jesse Garcia) ya iku salah sijiné imigran ora resmi sing nyambut gawé minangka tukang isah-isah, sinambi nggoleki ibué ing Los Angeles. Wong loro mau ketemu banjur padha-padha tresnané.[1] A Beautiful Life dibabar déning New Film Internasional tanggal 14 Agustus 2008.

Riwayat[besut | besut sumber]

Sanajan wis digawé awit taun 2008, filem iki durung dibabar kanggo bebrayan ing Amérika Lor nganti tekan tanggal 2 oktober, 2009, lan kapisan didumké awujud DVD ing tanggal 1 Maret 2011. A Beautiful Life iki filem kapindho kang dicakké déning New Films International.[1][1][2][3][4][5][6][7]

Nanging filem A Beautiful Life ora éntuk atur sapala apik saka para pamirsa lan kritikus. Saorané saka rolas sumber sing dicathet déning kaca Metacritic sing mènèhi biji 13 saka 100, ngringkes ulasan saka pitung kritikus diukur minangka "ora didemeni banget".The New York Times malah nyebut filem iki kaya déné "terjun bébas ana ing masokisme sèksual",[8] lan The Village Voice mratelakke minangka "kasengsaran numpuk... babagan cidrané jiwa lan nyebrang dalan ditakdirké kanggo dadi untuk tumpukan sampah. Mbengok, ngantemi, ngeplak, nangis, dibolan-baleni."

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Debi Mazar
  • Bai Ling
  • Dana Delany
  • Jonathan LaPaglia
  • Angela Sarafyan
  • Gloria Alexandra
  • Walter Perez
  • Saadet Aksoy
  • Ronnie Gene Blevins

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Buchanan, Jason. "A Beautiful Life". Rotten Tomatoes. Dijupuk April 3, 2014. 
  2. Swart, Sharon (July 15, 2009). "New Films Intl. enters U.S.: Tim Swain to lead domestic distribution unit". Variety. Dijupuk April 3, 2014. 
  3. "A Beautiful Life". Metacritic. Dijupuk April 3, 2014. 
  4. Anderson, Melissa (September 29, 2009). "A Beautiful Life: Misery Pile-Up About An Abused Teenage Runaway". Village Voice. Dijupuk April 3, 2014. 
  5. Schager, Nick (September 29, 2009). "A Beautiful Life". Slant. Dijupuk April 3, 2014. 
  6. Barker, Andrew (September 24, 2009). "Review: ‘A Beautiful Life’". Variety. Dijupuk April 3, 2014. 
  7. Jenkins, Mark (October 1, 2009). "Review: 'A Beautiful Life,' Sought In L.A.'s Seedier Corners". NPR. Dijupuk April 3, 2014. 
  8. Catsoulis, Jeanette (October 1, 2009). "Mean Streets and Meaner People". New York Times. k. C10. Dijupuk April 3, 2014. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]