1 Mèi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka 1 Mei)

1 Mei punika, dinten ingkang kaping 121 utawi 122 ing warsa kabisat miturut Kalèndher Gregorian.

Kadadosan Wigati[besut | besut sumber]

  • 1886 - Watawis 400.000 buruh wonten ing Amérika Sarékat demonstrasi ageng-agengan.
  • 1890 - Dinten Buruh ingkang sapindah dipun pèngeti déning buruh-buruh ing sawetawis negari.
  • 1941 - Citizen Kane, salah satunggaling film ingkang dipun anggep paling saé salaminipun, wiwit dipun puter.
  • 1969 - Pasukan panerjun payung Indonésia mandhap ing panggènanipun tiyang-tiyang mbaléla ing Irian Kilèn kanggé mardikakaken pannggènan punika,

Wiyosan[besut | besut sumber]

Séda[besut | besut sumber]

Dinten Riyadi saha Dinten Ageng[besut | besut sumber]

Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani[besut | besut sumber]

30 April – 1 Mei – 2 Mei
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=1_Mèi&oldid=1059535"