1CAK

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1CAK
1CAK-logo.png
Jinising situs
Situs hiburan
Kang duwéAji Ramadhan[1][2]
Slogan(s)For Fun Only!
Situs jaringanhttps://1cak.com/
Urut AlexaIndonésia 1.367 (Desember 2019)
RègistrasiOpsional
Kababar17 Februari 2012[1]

1CAK (diujaraké onecak utawa wancak ) minangka situs lelipuran sing nyedhiyakaké gambar lan vidéo kang diunggah déning naraguna. Situs iki uga ditepungi minangka panyedhia panglipur liwat internet meme . Kaya situs hiburan liyané, kaya déné Digg, 9GAG, Pinterest, Facebook lan reddit, naraguna 1CAK bisa milih lan medaraké pamanggih ing gambar. Gambar populèr lan paling anyar bakal katon ana ing kaca utama.

Sejarah[besut | besut sumber]

1CAK diyasa déning Aji Ramadhan ing tanggal 17 Februari 2012 kanthi jeneng 1CUK. Sesawangan lan situs logo wis èntuk inspirasi saka 9GAG, situs panglipur lan médhia sosial liyané abasa Inggris lan diyasa ing taun 2008. [3] Sanajan iki, situs iki ora persis karo 9GAG, malah dadi mémé lokal Indonésia. Aji rumangsa manawa jenengé domain (1CUK) bisa diwaca dadi 'wancuk' ( siji-cuk ), padha karo jancuk, tembung mentah ing basa jawa . Mula, dhèwèké ganti dadi tembung 1CAK wiwit 30 September 2012. Nganti saiki, 1CAK mung migunakaké Google Adsense lan Tribal Fusion kanggo nyengkuyung dana situs lan ambabar aplikasi seluler kanggo Android kang bisa diundhuh ing Google Play .

Pangripta konten 1CAK diarani "wancaker" utawa "wancakerwati", padha karo YouTuber amarga saben akun nduwé konten liyané. Pituduh kasebut biasané nuduhaké naraguna sing paling misuwur ing 1CAK awit saka karyané paling populer lan minangka pangganggo sing paling aktif ing 1CAK.

Panganggoné[besut | besut sumber]

Naraguna 1CAK mung mbukak situs wèb lan média visual (asring diarani "kiriman") bakal katon lan kari nggèsèr munggah-mudhun kaca kasebut. Saben kiriman bisa dirating lan bisa ditanggepi. Kanggo sing wis ndhaptar, bisa melu nuduhaké kirimanané

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Panji, Aditya. "1Cak.com, Lelucon ala 9gag untuk Indonesia". Kompas.com. Dibukak ing 22 Desember 2012. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  2. Lukman, Enricko. TechInAsia "9Gag, Meet 1Cak, Your Indonesian Partner in LOLs" Check |url= value (pitulung). Tech in Asia. Dibukak ing 22 Desember 2012. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  3. Kartika H., Bambang. "1CAK.com, Situs Humor Ala Indonesia". CHIP Online. Dibukak ing 22 Desember 2012. Check date values in: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]