Dancuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dancuk utawa jancuk iku istilah basa Jawa kanggo misuh. Ana 5 asal istilah jancok. Salah sawijine yaiku saka pelukis Jan Cox.[1] Istilah iki sing nganggo racaké wong Surabaya utawa Jawa Wétanan kalebu Mojokerto, Jombang, Malang, Gresik lan Lamongan. Nang Suroboyo istilah iki ora saru, nanging kanggo frase persahabatan model arek Suroboyo. Pisuhan iku basa kasar, kang racaké digunakaké nalika lagi ngamuk, utawa ora pas karo sing dikarepake.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. lenterahati (2018-05-04). "Mungkin Foto Ini Bisa Jadi Bukti Dari Mana Asal Mula Kata "Jancuk". Belajar Sejarah Nih!". Keepo.me (ing basa Inggris). Dijupuk 2019-02-27.