Égalitarianisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Deklarasi Kemerdekaan Amérikah Sarékat sampun metumbangkan dhoktrin sosial ingkang sanget dominan ing wanci punika ya iku wujud hak saking raja-raja dipunanggep minangka pemberian saking Ilahi Divine right of kings kaliyan berganti dados bahwa sadaya manungsa dipunlahiraken inggih punika ing kaanan ingkang sami /sederajat "All men are created equal"

Égalitarianisme (asalipun saking basa Prancis égal ingkang tegesipun "sami"), inggih punika kecenderungan cara berpikir manawi penikmatan atas kesetaraan saking pinten-pinten macem premis umum tuladhanipun manawi tiyang kedah dipnbetahaken lan pikantuk ingkang sami ing dhimènsi kados ta agama, pulitik, ékonomi, sosial, utawi budaya.