Édouard Pierre Marie Chassaignac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Édouard Pierre Marie Chassaignac (lair ing Paris, 24 Dhésèmber 1804 – pati ing Versailles, 26 Agustus 1879 ing yuswa 74 taun) inggih punika dhokter sarta ahli bedhah saking Perancis.[1][2][3]

Biografi[besut | besut sumber]

Chassaignac punika nimba kawruh wonten ing sekolah pendidikan kadhokteran, kutha Nantes sasampunipun dilajengaken nimba kawruh wonten Paris. Piyambakipun dipunpromosikaken dados dhoktor nalika taun 1835 sekaliyan kaliyan disertasi babagan patah balung wonten ing leher balung paha (femur). Kalih taun sasampunipun piyambakipun dados profesor wonten ing fakultas kasebat.

Piyambakipun naté nyepeng kalungguhan kados ahli bedhah wonten ing Bureaus Central des Hôpitaux sarta wakil présidhèn saking Société anatomique. Nalika taun 1857 piyambakipun dados présidhèn saking Société de chirurgie sarta taun 1868 dados anggota Académie de médecine.

Istilah kadhokteran[besut | besut sumber]

Wonten istilah-istilah kadhokteran ingkang namanipun dipunpendhet saking namanipun Charles Marie, inggih punika:

  • Kaitan Chassaignac. Piranti ingkang wujudipun kados kaitan (cangkolan) ingkang dipun-ginakaken kanggé fiksasi nalika trakeostomi.
  • Operasi Chassaignac. Operasi tanpa perdarahan.
  • Paralisis Chassaignac. Rasa sakit pseudoparesis ingkang wonten ing lengan bawah, ingkang ndamel gerak ora kepénak, sarta ndamel paralisis (kelumpuhan).
  • Spatium Chassaignac. Ruangan (spatium) anatomis wataranipun otot pectoralis major kaliyan payudara.
  • Tuberculum Chassaignac. Tuberculum anterior saking procesus transversus wonten ing balung belakang leher kaping-6.
  1. ^ Jean-Loup Avril Mille Bretons: dictionnaire biographique - 2002 Page 87 "Édouard Chassaignac (Collection particulière) Réf. : Denise DELOUCHE. François Hippolyte Lalaisse et la Bretagne, Brest. Éditions de la Cité, 1985. Édouard Pierre Marie CHASSAIGNAC Chirurgien. Né à Nantes le 24 décembre 1804 ; mort..."
  2. ^ l'union medicale journal des interets scientifiques et pratiques 1882 Page 162 "M. Édouard-Pierre-Marie Chassaignac est né à Nantes, le 24 décembre 1804. Son père, d'origine française, avait longtemps vécu à la Martinique où, dans une épidémie de fièvre jaune, il perdit une première femme et plusieurs enfants."
  3. ^ Dr Horteloup Éloge de M. Édouard-Pierre-Marie Chassaignac,... prononcé à la... - 1882

Ugi pirsani[besut | besut sumber]