Édouard Albert Roche

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Édouard Albert Roche (dipunlairaken ing Montpellier, 17 Oktober 1820 – surud 18 April 1883 kanthi umur 62 taun) yakuwi ilmuwan saka Perancis, ingkang nyambut damel ing penelitian medan mekanik celestian. Asmanipun dipunparingaken kangge konsep Roche sphere, Roche limit kaliyan Roche lobe.

Piyambakipun nimba kawruh ing Universitas Montpellier, piyambakipun dafos profesor wonten ing insitut ingkang sami, wonten mriku piyambakipun nyambut dammel kangge Faculté des Sciences taun 1849. Roche neliti matematika babagan hipotetis neblua Pierre-Simon sekaliyan njlentrehaken kasilipun wonten ing seratan wonten ing Akademi Montpellier.Cithakan:Perancis-bio-stub