Édouard Albert Roche

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Édouard Albert Roche (lair ing Montpellier, 17 Oktober 1820 – pati 18 April 1883 ing yuswa 62 taun) yakuwi ilmuwan saka Prancis, ingkang nyambut damel ing panalitèn medan mekanik celestian. Asmanipun dipunparingaken kanggé konsep Roche sphere, Roche limit kaliyan Roche lobe.

Piyambakipun nimba kawruh ing Universitas Montpellier, piyambakipun dafos profésor wonten ing insitut ingkang sami, wonten mriku piyambakipun nyambut dammel kanggé Faculté des Sciences taun 1849. Roche neliti matematika babagan hipotetis neblua Pierre-Simon sekaliyan njlentrehaken kasilipun wonten ing seratan wonten ing Akademi Montpellier.