Yushan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Yushan*
Situs Warisan Donya UNESCO

Gunung Yushan
Negara Cina, Taiwan
Tipe Mountain
Kriteria
Referensi [1]
Wilayah Asia
Sajarah prasasti
Prasasti resmi   (Sèsi ora diweruhi)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Yushan (Cina: pinyin: Yushan; uga dikenal minangka Jade Mountain utawa Gunung Yu) yaiku gunung kang paling dhuwur ing Taiwan lan gunung paling dhuwur kaping papat ing sawijining pulo.[1] Ing mangsa atis, Yushan kerep ditutupi salju kandek kang bisa nutupi kabeh puncak bersinar kayata watu giok stainless.[1] Ing sekitar Gunung Yushan ana Yushan Range, kang minangka bageyan saka Taman Nasional Yushan ing Taiwan.[1] Taman Nasional Yushan minangka Taman Nasional paling gedhe, paling dhuwur lan bisa diakses ing Taiwan.[1] Padang gurun kang nyisa ing Taiwan lan paling gedhe lan uga dianggep asih asli , duweni alas lan keanekaragaman fauna, kalebu spesies endemik.[1]

Titik paling dhuwur saka kisaran Yushan, yaiku 3.952 meter (12.966 kaki) ing duwur lumahing laut.[2] Kanthi pemandangan panorama, gunung lan bukit, lembah kang jaru, Taman Nasional Yushan misuwur tumrap pemandangane, srengenge jumedhul, srengenge angslup, fitur geologi, lan pemandangan awan saka dhuwur.[2] Yushan yaiku titik pusat saka Taman Nasional.[2] Yushan minangka salah siji panggonan favorit ing kalangan pendaki gunung Taiwan.[2] Para pendaki gunung internasional kerep nggabungake perjalanan ing Yushan bareng karo perjalanan ing Gunung Kinabalu lan Gunung Fuji kanggo mbentuk sawijining Asia Trilogy hiking Puncak wetan munggah ing kedhuwuran 3.869 m (12.694 kaki) lan dianggep minangka salah siji saka sepuluh Taiwan Summits Mayor.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yushan&oldid=832148"